vineri, 11 mai 2012

Grecia, Kalambaka: Complexul monahal de la Meteora – Atelierul de icoane Zervopoulos (Dimitris Zervopoulos Icon Workshop)

In programul excursiei pe care am facut-o in iulie 2009 la Complexul Monahal Meteora era inclusa si o oprire la un atelier de icoane. Acesta se afla in localitatea Kalambaka, la poalele stancilor pe care sunt cocotate celebrele manastiri despre care am scris deja:
 



La atelierul de icoane am putut vedea cum sunt lucrate icoanele si ni s-a aratat cum se fac cele cu foita de aur (care seamana cu folia de aluminiu pe care o folosim noi in bucatarie dar este muuult, muuult mai subtire si, desigur, aurie J).
 
Atelierul are si magazin de suveniruri cu de toate pentru toti: icoane, carti, DVD-uri, tablouri, ceramica traditionala greceasca, magneti de frigider si multe alte nimicuri…
 
De la magazinul de icoane, am pornit urcusul catre Manastirea Marele Meteor (Marea Meteora), pe niste serpentine stranse si abrupte, pline ochi de autocare. Apoi am coborat, pe aceleasi serpentine si ne-am oprit sa vizitam si Manastirea Rousanou.
In fata atelierului:
 















Aurul se vindea la metru:












9 comentarii:

  1. Destul de multe lucruri, multumesc de plimbare:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este vorba de fabrica de icoane Zindros?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numele atelierului chiar nu-l stiu! :-(
      Dar ce importanta are?

      Ștergere
  3. Ca va raspund mai tarziu, nu este atelierul din poze de la Zindros, este cel de la Zervopoulos, concuurentul in vanzari a lui Zindros.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum putem comanda icoane de acolo?

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrarea este gratis? Sau cat costa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă doriți icoane contactați-ne ! 0767247616

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: