miercuri, 30 mai 2012

Munchen: Instantanee


Imaginile urmatoare vin in completarea materialelor pe care le-am postat deja despre obiectivele turistice si locurile care mi-au atras atentia in Munchen:


Postari referitoare la Bad Wiessee, statiunea de la 60 de km de Munchen:

Munchen: Baia Publica Muller (Mullerschen Volksbad):
Se afla pe malul raului Isar, vis-a-vis de Muzeul German (Deutches Museum). Karl Muller (de la al carui nume provine si numele baii publice) a donat in 1894 o bucata de teren pe care sa se construiasca o baie publica pentru cetatenii orasului.
Baia a fost proiectata si construita de arhitectul Carl Hocheder si inginerul H. Recknagel, aceiasi care, dupa cativa ani, aveau sa construiasca si Baia Publica "Neptun" din Sibiu care seamana destul de bine cu sora ei mai mare din Munchen (la interior pentru ca la exterior cea de la Sibi nu are turnul atat de frumos decorat).Raul Isar in zona Muzeului German (Deutsches Museum) si a Baii Publice Muller (Mullerschen Volksbad):


Centrul Cultural Gasteig (deschis in 1985):
Gazduieste Orchestra Filarmonica din Munchen, Conservatorul Richard Strauss, Scoala Populara (Volkshochschule) si Biblioteca Municipala.

In parcarea Gasteig am intalnit din nou locuri de parcare rezervate masinilor conduse de doamne, asa cum am vazut si in parcarea din Piata Veche (Altmarkt) din Dresda:
Gasteig, Munchen:

Biserica Sfantul Duh (Heilig-Geist-Kirche):
In interior pot fi admirate fresce si stucaturi rococo realizate de Fratii Asam, cei care au realizat si Biserica Asam (Asamkirche).  

Magazin cu haine traditionale bavareze. Probabil ca din astfel de magazine se imbraca cei pe care i-am admirat la Oktoberfest:
... alta vitrina, alt costum:
Karlsplatz (Piata Karl) cunoscuta si ca "Stachus" dupa numele unei berarii care a existat candva acolo. In apropiere se afla Poarta Karl (Karlstor), cea mai potrivita intrare in centrul istoric si turistic al orasului:


Palatul de Justitie din Munchen (Justizpalast), in Piata Karl (Karlsplatz) - Stachus. Aici este si sediul Ministerului Bavarez al Justitiei si Protectiei Consumatorului (Bayerisches Staatsministerium der Justiz und fur Verbraucherschutz) :
Tot in centrul istoric, Poarta Sendlinger (Sendlinger Tor) si Turnul Bisericii Sfantul Apostol si Evangheslist Matei (St. Matthaus Kirche / St. Matthew's Church), prima biserica evanghelista din Munchen:
Turnul Bisericii Sfantul Apostol si Evangheslist Matei (St. Matthauskirche):
Statuie din bronz in fata Muzeului German al Vanatorii si Pescuitului (Deutsches Jagd und Fischereimuseum / German Museum of Hunting and Fishing); tot in centrul vechi, aproape de Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche – Dom zu Unserer Lieben Frau):
Piata Max-Joseph (Max-Joseph-Platz): Teatrul National (Nationaltheater) cu Opera Bavareza de Stat (Bayerische Staatsoper) si, in stanga, Rezidenta din Munchen


Piata Max-Joseph (Max-Joseph-Platz):
Piata Max-Joseph (Max-Joseph-Platz):
La mica distanta de Piata Max-Joseph (Max-Joseph-Platz), intalnim Piata Odeon (Odeonsplatz). Aici se afla Biserica Theatina (Theatinerkirche) si Feldherrnhalle (Field Marshals' Hall), monumentul inchinat armatei bavareze.
Feldherrnhalle: 
Metroul din Munchen:

Statia de metrou "Isartor" (Poarta Isar):

Muzeul German (Deutsches Museum) promovat in statiile de metrou din Munchen:
Statia de metrou "Theresienwiese", unde se desfasoara festivalul Oktoberfest:


Munchen: Sediul Mercedes:


Munchen: Sediul Mercedes: masinile asteapta cuminti in vitrina:
2 comentarii:

  1. parcare pentru doamne...ce dragut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si mie mi-a placut ideea. Locurile rezervate doamnelor erau un pic mai mari. Asta este, in principiu, bine, insa cred ca unele doamne, care conduc cel putin la fel de bine ca si domnii, s-ar fi putut simti jignite.

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: