joi, 3 mai 2012

Wurzburg: Biserica Burgerspital (Burgerspitalkirche) si cele mai renumite crame din oras (JULIUSSPITAL, STAATLICHER HOFKELLER si BURGERSPITAL)

Burgerspital este, de fapt, de un asezamant social fondat in 1319 de nobilii din Wurzburg. Initial a existat un spital si o casa pentru cetatenii cu infirmitati si cei varstnici ai orasului.
Biserica gotica a fost construita in 1371. Clopotele sale pot fi auzite in fiecare zi la orele 11, 13, 15 si 17.Fundatia detinea terenuri cultivate cu vita de vie, reusind sa se autofinanteze din veniturile obtinute din comercializarea vinului si sa ofere, astfel, ajutor cetatenilor orasului.  
Podgoria Burgerspital este dedicata Sfantului Duh (Burgerspital-Weingutzum Heiligen Geist / The Burgerspital Wine Estate to the Holy Spirit).

Complexul de cladiri include biserica si frumoasa cladire din secolul 18, cu arcade, care adaposteste crama si restaurantul. In timpul verii, curtea interioara este amenajata ca si terasa unde se pot degusta vinurile din podgoria fundatiei.
 

Burgerspital reprezinta locul unde a luat nastere sticla Bocksbeutel, sticla specifica, cu forma originala, in care se pastreaza vinurile in regiunea Franconia.
 
Cele mai mari crame din Vurzburg, renumite pentru vinurile franconiene, sunt:
1. JULIUSSPITAL,
2. STAATLICHER HOFKELLER,
3. BURGERSPITAL.
CRAMA JULIUSSPITAL:

JULIUS ECHTER, episcop de Wurzburg, fondatoul asezamantului social Juliusspital:
A infiintat un spital, un azil pentru varstnici, academie s.a., finantandu-le din fondurile obtinute din agricultura si in special din cultivarea vitei de vie.CRAMA STAATLICHER HOFKELLER (in imediata vecinatate a Rezidentei din Wurzburg):


5 comentarii:

 1. Mi-ar place sa ma plimb prin acest oras. Cum ti s-au parut oamenii?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In Germania, peste tot, oamenii mi s-au parut foarte civilizati, amabili si, uneori, chiar dornici sa interactioneze cu strainii. Am fost surprinsa sa cunosc acolo persoane care stiau multe despre Romania si care isi doreau sa-si petreaca vacantele la noi (au fost, totusi, un pic descumpaniti cand au aflat ca noi avem doar vreo 200 si ceva de Km de autostrada :-(
   Despre Wurzburg, ce sa zic, e un oras care are atatea locuri frumoase in care sa te plimbi ... in orice anotimp.

   Ștergere
 2. cat de minunat trebuie sa se auda orga aceea !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu siguranta ca suna frumos, eu am avut ocazia sa ascult doar clopotele acestei biserici.

   Ștergere
 3. You need to take part in a contest for one of the finest websites
  online. I'm going to highly recommend this website!

  RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: