joi, 24 mai 2012

Munchen: Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche – Dom zu Unserer Lieben Frau / Cathedral of Our Dear Lady)Alte postari referitoare la Munchen:
1. Oktoberfest, das original!,
2. Munchen: Catedrala Sfantul Pavel (Paulskirche, St. Paul's Church),
3. Rezidenta din Munchen (Die Munchner Residenz / Munich Residence),
4. Rezidenta din Munchen - partea a II-a: Tezaurul si Colectia de obiecte din Asia de Est,
5. Munchen: Biserica Asam (Biserica Sfantul Ioan Nepomuk); Asamkirche,
6. Munchen: Piata Sfanta Maria, Primaria Noua si Primaria Veche (Marienplatz, Neues Rathaus, Altes Rathaus),
7. Munchen: Biserica Sfantul Petru (Peterskirche; Saint Peter’s Church),
8. Muzeul German (Deutsches Museum),
9. Munchen: Biserica Sfantul Mihail (St. MichaelKirche / Michaelskirche; St. Michael’s Church)
10. Munchen: Porti de intrarein centrul istoric: Isartor, Karlstor, Sendlinger Tor si Hofgarten Tor (PoartaGradinii Curtii Regale),

... Si referitoare la Bad Wiessee, statiunea de la 60 de km de Munchen:


Biserica Maicii Domnului este o biserica romano-catolica. Serveste drept Catedrala a Arhiepiscopiei de Munchen si Freising si resedinta a arhiepiscopului.
Se afla in plin centru istorci al orasului, in apropiere de Piata Sfanta Maria, Primaria Noua, Primaria Veche, Biserica Sf. Petru s.a.     Adresa exacta este : Frauenplatz 1.
Este cunoscuta ca “Frauenkirche” (Biserica Maicii Domnului) insa numele sau intreg este “Dom zu Unserer Lieben Frau” (Catedrala Iubitei Noastre Doamne).
Este considerata a fi simbolul capitalei bavareze.

Cele doua turnuri ale sale pot fi zarite din foarte multe zone ale orasului. Asta si pentru ca in Munchen exista o limita de inaltime impusa de municipalitate in sensul ca nicio cladire nu are voie sa fie mai inalta de 109 metri.

Cele doua turnuri ale bisericii au, teoretic, o inaltme egala, de 99 de metri. Practic, cel de sud are 98,45 metri iar cel de nord are 98,57 metri, deci intre ele exista o mica diferenta de 12 centimetri. J

Turnul de sud este deschis publicului si ofera o priveliste foarte frumoasa asupra orasului si, uneori, chiar si a Alpilor. Nu am avut norocul sa vedem si Alpii insa chiar si asa cred ca a meritat sa urcam pana acolo.

Pentru a ajunge pe platforma de observatie trebuie urcate 86 de trepte apoi ascensiunea se face cu liftul.

Biserica are o lungime de 109 m, latimea de 40 de metri si o capacitate de 20.000 de persoane.
Biserica a fost grava avariata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Restaurarea a inceput dupa terminarea razboiului si s-a derulat, in mai multe etape, pana in 1994.

Una dintre atractiile din interiorul bisericii este monumentul funerar al Imparatului Ludwig (Louis) al IV-lea (1282 - 1347), membru al marii familii dinastice Wittelsbach. Monumentul este realizat din marmura neagra si este lucrarea lui Hans Krumpper.
 
In cripta bisericii se afla mormintele arhiepiscopilor de Munchen si Freising precum si ale unor membri ai Dinastiei Wittelsbach.

Biserica Maicii Domnului vazuta din turnul Catedralei Sfantul Paul:Biserica Maicii Domnului si Primaria Noua:Fanatana Ciupercilor (Wasserpilz-Brunnen), langa Biserica Maicii Domnului, realizata in 1972 de Bernhard Winkler:Cripta:

Spre platforma de belvedere din Turnul de Sud:... si privelistea din turn:

Piata Sfanta Maria: Primaria Noua, Primaria Veche, Biserica Sfantul Petru:

 Turnul Primariei Noi:

Palatul din Munchen (Rezidenta), Aripa Regala:

Biserica Theatina (Theatinerkirche):

Catedrala Sfantul Paul:

O parcare supraetajata :

Zona Oktoberfest:... si ... suvenirul meu din turnul Bisericii Maicii Domnului din Munchen: 
           

3 comentarii:

  1. Un loc de reculegere , ce-ti da o stare de bine dupa ce-l vezi.Multumesc.Multa sanatate,sa poti face cat mai multe excursii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos. Multumim pentru poze si informatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac foarte mult. Multumesc frumos pentru interesantele referiri la valorile prezentate. 😀👍Nu am ajuns să vizitez, mă bucur că mi-am încîntat privirea cu aceste măreției!

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: