Este un restaurant amenajat intr-o casa veche de
negustor.
O caracteristica unica a vechiului Wurzburg o
constituiau curtile interioare. Unele s-au pastrat pana in prezent. Printre ele
si cea a restaurantului Stachel.
Dupa cum sta scris pe frumoasa firma din fier
forjat, restaurantul pare sa fi fost infiintat in 1413.
Astfel, este cel mai vechi restaurant din
Wurzburg, si, totodata, cea mai veche crama. Scaunele si zidurile sale sunt
tocite de hainele atator oaspeti care i-au trecut pragul in aproape 600 de ani.
Se pot servi aici mancaruri atent preparate, unele
dupa retete foarte vechi. Daca este cazul, felurile de mancare sunt preparate
si doar pentru doua persoane.
Vinurile servite aici provin din podgoria proprie a restaurantului.
Vara se poate lua masa si in aer liber, in curtea
interioara a restaurantului.
Unii dintre bucatarii de la Stachel sunt membri ai
Asociatiei Internationale de “slow-food”, asociatie care promoveaza un fel de a
pregati hrana opus nocivului “fast food”.
Curtile interioare...tine de civilizatie sa arate bine( fara rufe la uscat, fara tot felul de ciurucuri depozitate) doar cu flori, plante taratoare, imi place iedera de pe cladire, sau ce e. Totusi, banca aia de colt, coltar, arata ca naiba.
RăspundețiȘtergereCurtea interioara arata foarte bine pe timp de vara, iedera aia cand e verde este minunata. Eu am facut pozele pe la sfarsitul lui noiembrie si probabil mobilierul din curte era strans pentru iarna.
Ștergerefoarte intim !
RăspundețiȘtergereSi mie mi-a placut!
ȘtergereŞi n-ai stat ca pe ace? Stachel=ghimpe. :)))
RăspundețiȘtergere:-))) Vezi, d'aia n-am intrat! :-)
Ștergere