duminică, 27 mai 2012

Munchen: Biserica Theatina / Biserica Sf. Cajetan (Theatinerkirche St. Kajetan / The Theatine Church of St. Cajetan)



Alte postari referitoare la Munchen:

... Si referitoare la Bad Wiessee, statiunea de la 60 de km de Munchen:



Biserica Theatina se afla tot in partea istorica a Munchenului, in Piata Odeon (Odeonsplatz), langa Palatul din Munchen (Munchner Residenz), monumentul Feldherrnhalle (Field Marshals’ Hall), cel dedicat armatei bavareze, vis-à-vis de Poarta Gradinii Curtii Regale (Hofgarten Tor).

Biserica Theatina este o biserica catolica si a fost construita in perioada 1663 – 1690 din initiativa Electorului Ferdinand Maria si a sotiei sale Henriette Adelaide de Savoia.
Ei au dorit sa multumeasca astfel pentru nasterea in 1662 a fiului lor, Printul Max Emanuel, mult asteptatul mostenitor al coroanei Bavariei. 
Printesa Henriette Adelaide de Savoia, italianca de origine, a tinut ca arhitectul bisericii sa fie din Italia. Astfel, lucrarea a fost incredintata arhitectului italian Agostino Barelli.

 
Biserica adaposteste mormintele celor din dorinta carora a fost construita, respectiv Electorul Ferdinand Maria si sotia sa Henriette Adelaide de Savoia.

De asemenea, tot aici se afla si mormintele mai multor membri ai Dinastiei Wittelsbach, printre care Regele Maximilian al II-lea al Bavariei si sotia sa Regina Maria de Prusia, parintii Regelui Ludwig al II-lea al Bavariei, cunoscut si ca “Regele Nebun” (cea mai cunoscuta constructie a sa, Castelul Neuschwanstein).

Regele Maximilian al II-lea al Bavariei a construit Castelul Hohenschwangau pe ruinele unei fortarete medievale. Castelul a fost locul in care cei doi fii ai sai, Ludwig si Otto, ambii deveniti ulterior regi ai Bavariei, si-au petrecut multe veri in copilarie si adolescenta.

Piata Odeon (Odeonsplatz): in stanga, Palatul din Munchen (Munchner Residenz), in centru, monumentul Feldherrnhalle (Field Marshals’ Hall) iar in dreapta, Biserica Theatina:
Piata Odeon (Odeonsplatz): monumentul Feldherrnhalle (Field Marshals’ Hall):
Piata Odeon (Odeonsplatz): Poarta Gradinii Curtii Regale (Hofgarten Tor) vis-a-vis de Biserica Theatina:

4 comentarii:

  1. Frumoase imagini, o zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incerc sa numar bisericile vizitate de tine in Munchen. Eu vedeam una, doua cel mult ...
    Asta aduce putin cu San Pietro, se vede de la o posta, ca arhitectul a fost italian. Si ce imaculata e, rar asa o biserica " alba ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, au fost vreo 6 - 7! Nu le-am cautat in mod deosebit (doar la Sf. Mihail mi-am dorit sa ajung pentru mormantul Regelui Ludwig al II-lea), cele din centrul istoric sunt cam una langa alta asa ca nu e greu sa le "bifezi" pe toate. :-)
      La Sf. Petru am vrut sa urc in turn insa am ajuns cam tarziu.

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: