luni, 4 iunie 2012

Insula Thassos: Plaja Makryammos (Thassos Island: Makryammos Beach)


Insula Thassos este o insula destul de mica (aproximativ 98 de kilometri circumferinta), situata in partea de Nord a Greciei, la distanta nu foarte mare dupa trecerea granitei cu Bulgaria. 
Pe insula se poate ajunge cu feribotul prin doua puncte: Kavala-Prinos si Keramoti-Limenas. Este posibil sa se poata si cu avionul, parca am vazut un aeroport prin zona.


Sunt o multime de plaje foarte frumoase pe insula. Makryammos este una dintre ele.
Aceasta se afla la 2 kilometri sud de Limenas (Thassos Town), capitala insulei, in cadrul unui complex turistic care poarta acelasi nume.


In 2010, plaja se lauda si cu un "Steag Albastru".
O plaja poate arbora un astfel de steag daca pe tot parcursul sezonului de scaldat precedent a intrunit anumite conditii stricte de calitate referitoare la:
- calitatea apei,
- siguranta,
- agrement,
- curatenie,
- furnizarea de servicii.

Initial, am facut rezervare la complexul de bungalouri Makryammos, pe site-ul complexului si, dupa ce ni s-a confirmat ca este ok, in ziua urmatoare ni s-a spus ca trebuie sa mai achitam o taxa de aproximativ 100 - 140 de Euro (nu mai stiu exact cat), atentie, pentru faptul ca suntem romani! Si ne-au spus-o fara nici-o retinere!
Acesta a fost motivul pentru care ne-am cazat in alt complex turistic iar la Makryammos am mers doar de curiozitate. 
Insula Thassos este insulita aceea mica si rotunda de la Sud de orasul Kavala (la vest are Peninsula Halkidiki cu cele trei brate):

Cele doua trasee de feribot: Kavala-Prinos si Keramoti-Limenas:







Complexul turistic Makryammos (cazarea se face in bungalourile raspandite prin acel parc):







10 comentarii:

  1. Am tot citit despre Thassos cât este de frumoasa si despre plajele sale (cred însa ca este vorba despre 98 km în circumferinta), însa n-am reusit sa ajungem pentru o saptamâna pe acolo (din pacate timpul pentru vacante este destul de limitat pentru noi si optiunile unui concediu sunt multe...). De trei ani ne tot propunem sa revenim în Grecia si n-am reusit, pornind totdeauna spre vest ... Insa un lucru este sigur, primul sejur pe care-l vom petrece în Grecia va fi pe o insula sau pe insule. Deci, de ce n-ar fi si Thassos o optiune?
    PS. Incredibil ce poveste legata de rezervare si "suprataxa" aceea ... No comment...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, daa, desigur ca e circumferinta! Am gresit, am corectat, multumesc frumos! :-)
      Povestea cu suprataxa a fost si pentru noi o surpriza neplacuta. Nici acum nu stiu de ce s-au purtat asa. Banuiala noastra este ca in perioada aceea avusesera ceva experiente neplacute cu concetateni de-ai nostri si noi am picat exact cat sa fim "victime colaterale".
      Taxa aceea suna un pic a garantie sau ceva desi nu se punea problema sa ne-o restituie daca totul avea sa fie OK.
      Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca alte experiente neplacute cu locurile de cazare nu am mai avut in Grecia, din contra.

      Ștergere
  2. Nu recomand Makfiamos...plătești intrarea...3 euro de persoana....plătești apoi seslongul 8 euro...plaja e de kkat...la restaurant aștepți 45 mine...mergeți la plaja de marmura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil sa ai dreptate.
      Daca foloseai si tu un limbaj nitel mai civilizat...

      Ștergere
  3. Trebuie spus ca pt a ajunge la Plaja de Marmura trebuie sa ai sange tare! Drumul pana acolo e unul foarte abrupt si inclinat,nu e asfaltat, si daca te nimeresti cu inca o masina pe traseu....complicat moment...nu stii in ce parte sa te retragi caci nu e loc de 2 masini. Malul de coasta e deschis si nelimitat de nicio balustrada, iar sentimentul ca aluneci in prapastie...ingheata sangele in inima! Asta a fost experienta cu Marble beach! Si....desi nisipul e incredibil de fin si cu o culoare aparte, in rest ...nimic spectaculos!Desigur acum....fiecare cu gusturile lui!

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,am vazut poze cu piscine, este langa plaja?care e taxa de intrare?
    Unde ati petrecut serile, puteti sa recomadati o terasa , tavern cu muzica live?
    Noi planuim sa ne etrecem serile prin Limenas, Potamia, skala Potamia siLimenaria

    RăspundețiȘtergere
  5. And, she does it professionally. awesome article.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, suntem cazați aici de 2 zile și este ok. Este un singur bar, fără atmosferă de noapte sau muzică live. Dacă vrei să îți dai un reset este locul perfect. Dacă vrei atmosferă trebuie să mergi în portul vechi, etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi, just wanted to say, I loved this post. It was helpful.
    Keep on posting!

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: