sâmbătă, 21 aprilie 2012

Wurzburg, orasul cel mai nordic al Drumului Romantic german (Romantische Strasse / Romantic Road) sau ... Obiective turistice in Wurzburg

Continui seria postarilor despre obiectivele turistice ale Drumului Romantic al Germaniei, cu cele din orasul Wurzburg, orasul ce reprezinta limita nordica al traseului turistic.





Dupa ce am petrecut zilele acelea frumoase in orasul cel mai sudic al Drumului Romantic (Fussen), si dupa ce am poposit aproape o zi si in orasul medieval Rothenburg ob der Tauber (la 60 – 70 de kilometri sud de Wurzburg), am ajuns in orasul viticol Wurzburg, caruia i se mai spune si “Orasul cu 100 de biserici”.



Wurzburg este situat pe raul Main, in partea de sud a Germaniei, in Landul Bavaria, in Regiunea Franconia - Franken, in limba germana - (renumita pentru viile si vinurile sale). Celebrele vinuri produse in aceasta regiune (in special, cele mai valoroase ) se pastreaza intr-o sticla cu o forma specifica, numita Bocksbeutel.
Orasul este unul vechi in care, de-a lungul timpului, a domnit Biserica Catolica si arhiepiscopii ei.

Bocksbeutel:
 
Plin de minunatii arhitecturale, Wurzburg este centru universitar, este orasul in care Wilhelm Conrad Rontgen a descoperit Razele X si, in acelasi timp, este orasul unde poate fi admirata cea ai mare fresca din lume (in interiorul Palatului Residenz).

In 1895, Wilhelm Conrad Rontgen, profesor la Universitatea Wurzburg, a descoperit Razele X (cunoscute si ca Razele Rontgen), descoperire pentru care a devenit primul laureat al Premiului Nobel pentru fizica.

Am vizitat acest oras in noiembrie 2009 si, cu toate ca era toamna tarziu, am avut parte de o vreme frumoasa (cu exceptia unei zile in care ploaia mi-a cam ingreunat misiunea de turist-fotomaniac J).

Dupa ce am petrecut  cateva zile acolo si din cate am mai citit in ghidurile turistice, cred ca principalele obiective turistice ale orasului sunt cele enumerate mai jos (pot fi identificate cu usurinta pe orice harta turistica din acelea care sunt puse gratuit la dispozitia turistilor in orice hotel).
Dati click pe denumirea obiectivului turistic si veti ajunge la articolul in care am scris despre acesta!

1. Rezidenta din Wurzburger (Wurzburger Residenz / Wurzburg Residence) care adaposteste cea mai mare fresca din lume:
  
  
3. Catedrala (Domul) din Wurzburg (Wurzburger Dom)sau Domul Sfantul Kilian:
  

  
  
           
  
8. Alte Mainbruke (podul vechi peste raul Main, are aproximativ 900 de ani):
  
9. Primaria (in prezent, la parter are amenajat un restaurant):

         
           
12. Marienkapelle (biserica in stil gotic):
  
13. Falkenhaus (Casa cu soimi, in prezent adaposteste un birou de turism):
 
 14. Augustinerkirche:
  
15. Burgerspitalkirche:




18. Kapuzinerkloster Kapelle:

 
19. Piata in aer liber din Marktplatz:

20. Restaurantul Stachel (Zum Stachel):
 

21. Palatul Conti (Hof Conti, Bischofliches Palais, Kurie Conti):

23. Palatul Veitshochheim, aflat la 6 km NV de Wurzburg, fost palat de vara al printilor-episcopi de Wurzburg, alta cladire asupra careia si-a pus amprenta arhitectul Balthasar Neumann.

 In urmatoarele postari o sa incerc sa scriu cate ceva despre fiecare dintre obiectivele turistice enumerate mai sus, postari pe care, desigur ca o sa le ilustrez cu muuulte imagini. 

Un comentariu:

Condica de sugestii si reclamatii: