joi, 19 aprilie 2012

Rothenburg ob der Tauber: Biserica Sfantul Iacob


Rothenburg ob der Tauber este un oras aflat in jumatatea de nord a Drumului Romantic din Germania (Romantische Strasse), traseul turistic de aproximativ 400 de kilometri, de-a lungul caruia sunt multe orasele cu aer medieval, castele, biserici si peisaje naturale de vis.
Despre Rothenburg ob der Tauber am mai scris aici: 
Un obiectiv turistic foarte important al acestui micut oras este Biserica Sfantul Iacob, cea mai mare biserica din oras. Aceasta este cunoscuta pentru altarul sau sculpatat in lemn de celebrul sculptor german din Wurzburg, Tilman Riemenschneider.
Se spune ca altarul din aceasta biserica ar fi unul dintre cele mai cunoscute si mai frumoase altare din Germania. Se numeste “Altarul Sangelui Sfant” intrucat a fost conceput sa pastreze un recipient cu o picatura din sangele Mantuitorului.
Altarul, realizat in jurul anului 1500, reprezinta “Cina cea de taina” si alte scene din viata Mantuitorului si, in centrul sau, intr-o capsula de cristal, contine picaura cu nepretuitul sange al Mantuitorului.

Eu am vazut biserica doar din exterior pentru ca era inchisa pentru renovare insa am gasit cateva imagini din interiorul bisericii in ghidul turistic cumparat din oras:




Ghidul orasului: 


Altarul principal (Altarul celor 12 Apostoli):
Altarul Sangelui Sfant ( intr-o capsula de cristal, contine o picaura din sangele Mantuitorului):

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Condica de sugestii si reclamatii: