miercuri, 25 aprilie 2012

Wurzburg: Neubaukirche

Cand a fost infiintata Universitatea din Wurzburg, in 1582, de catre episcopul Julius von Mespelbrunn, aceasta a fost conceputa sa aibe propria biserica.
Este vorba de Biserica Neumunster (Neumunsterkirche).
In prezent aceasta nu mai este folosita ca biserica ci ca sala pentru evenimentele universitatii (concerte, intalniri).
Constructia bisericii (aripa de Sud) a inceput in 1586 cand aripile de Est, Nord si Vest ale Universitatii erau deja gata. In partea de Est este alipita de biserica cladirea Seminarului Teologic.Este una dintre cele mai importante biserici din perioada renasterii germane.

In 1696 Printul Episcop Johann Gottfried von Guttenberg a incredintat restaurarea bisericii lui Antonio Petrini, arhitectul italian care a construit si Biserica Stift Haug, aflata tot in Wurzburg. In acel an (1696) acesta a inaltat turnul la inaltimea pe care o are in prezent.
 
In urma bombardamentelor din 1945 biserica si biblioteca Universitatii aproape ca s-au prabusit complet. A durat aproape 1 an indepartarea molozului.

Dupa 1 an, partial reconstruita fiind, i s-a adaugat un acoperis provizoriu. Acesta nu a rezistat decat pana in 1950 cand a cedat in urma unei furtuni.
Restaurarea radicala a inceput in 1970.

Turnul bisericii gazduieste un ansamblu de clopote (carillon).
 

 

 Biserica Neumunster vazuta de pe dealul Fortaretei Marienberg:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Condica de sugestii si reclamatii: