miercuri, 25 ianuarie 2012

De la Viena la Praga in Ajun de Craciun

Vacanta noastra de iarna din 2007 a inclus, pe langa Viena, si cateva zile la Praga. O vizitasem cu doi ani in urma (tot de Craciun) si ne chema s-o revedem.
Praga are un farmec special care te cucereste si te face sa doresti sa o revezi iar si iar.
Dupa zilele frumoase petrecute la Viena, a sosit momentul sa ne luam ramas bun de la ea si sa pornim la drum catre Praga.

Cand am plecat din Viena, imediat dupa micul dejun, vremea era inchisa si cativa fulgi timizi de zapada incercau sa se astearna.
Pe masura ce ne indreptam spre nord, catre Praga, zapada prindea din ce in ce mai mult curaj si teren.
                                              Aici, inca prin Austria:




  
Ce ne-a placut foarte mult la drumul asta a fost faptul ca GPS-ul nostru ne-a dus pe niste drumuri locale pe unde viteza maxima era de 70km/h, drumul era liber (din cand in cand, daca, mai trecea cate o masina) si mai ales, curatat de zapada.
In timp ce copacii ci campurile se umpleau incet, incet de zapada, drumul se incapatana sa ramana negru (ne-am intalnit cu o multime de masini de deszapezire, atat prin Austria cat si prin Cehia).
Asta ne-a placut! Ne inchipuiam cum ar fi fost aceasta calatorie pe la noi prin tara unde drumarii sunt intotdeauna luati prin surprindere de ninsori.

Cum nu aveam voie sa circulam cu viteza, nu puteam decat sa luam calatoria noastra catre Praga ca pe o plimbare de placere printr-un decor hibernal superb, insotiti de colide, ca doar era Ajunul Craciunului.
In plus, in masina era cald si bine, nu simteam si frigul de afafa, doar ne bucuram de peisaje, asa ca, cei aproximativ 350 de km de la Viena pana la Praga au trecut in cel mai placut mod posibil.

Pacat ca imaginile nu pot reda si colindele.
 La granita dintre Austria si Cehia, restaurante, cazinouri, cu aspect atragator:



  

  
Granitaaaaa! Gata, suntem in Cehia!


  

  

  
Imaginile astea, daca nu ar fi fost facute din masina si daca erau si ele un pic mai nemiscate, ar fi putut sa fie, fiecare in parte, o carte postala:





  

  

  

  

  



                                                 Caprioare:  







  





                      Cateva localitati prin Cehia:




  

  

  
Praga, ...venim!








  

  

  



  





  

  

  

Un comentariu:

Condica de sugestii si reclamatii: