luni, 26 martie 2012

Grecia, Peninsula Halkidiki: Granita cu Muntele Athos

Din Ouranopolis (despre care am scris deja aici) se pot face plimbari foarte frumoase pana langa granita cu Muntele Athos. Distanta nu este foarte mare, aproximatv 2 km. 


Nu gardul de beton si plasa cu sarma ghimpata este atractia unei astfel de plimbari ci drumul in sine, pe de o parte, si plaja minunata de langa granita, pe de alta parte. 
In plus, in apropiere se afla si ruinele Manastirii Zygou, construita in secolul 12 (despre acestea o sa scriu in postarea urmatoare).
Plecam din Ouranopolis, destinatia noastra se vede undeva in zare:


Mergem pe un drum de tara, pe langa curtile si casele atat de pitoresti ale localnicilor:
 
Din sens opus venea un calator micut, cu coada si mustati, mergand alene pe langa livada de maslini:  
 
Ne-am intersectat, ne-am salutat si ne-am vazut fiecare de drumul lui:  
 
Un maslin superb! (fiind prima data in Grecia, eram incantata sa vad cum arata  maslinii): 
 
... si ... o livada de maslini: 
 

 
Gata, am ajuns, in partea stanga avem deja "Republica Monahala Autonoma Muntele Athos". Cladirile care se vad in vale cred ca adaposteau un post de politie de frontiera:
 
Zidul dintre "Republica Monahala Muntele Athos" si restul Greciei:  
 

 

 

 
De langa granita se vedea aceasta plaja superba, la vreo 50-60 de metri, numita si "Baia ascunsa" sau "Golfuletul ascuns" (Hidden Cove). Grecii sunt foarte mandri de plajele lor si se lauda ca cele din Ouranopolis si din imprejurimi au mai multe steaguri albastre (standardul international pentru plaje curate) decat Tunisia si Puetrto Rico la un loc. Nu stiu daca este chiar asa insa trebuie sa admit ca plajele pe care le-am vazut eu in Grecia, erau superbe!
 

 

 

 

 

 
... apa marii, incredibil de curata:  
 
... si granita vazuta de langa stancile de pe plaja "Hidden Cove": 
 

 

 

4 comentarii:

  1. Foarte frumos! :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Plaja este incredibil de liberă și cu o apa parcă e scoasă din filme. E fain că încă se găsesc și la ei zone mai sălbatice și liniștite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa, pai era de 1 mai, in plin sezon estival nu stiu cat de libera mai e! Oricum, in Grecia sunt din belsug plaje linistite cu apa incredibil de curata si calda.
      Dupa ce termin postarile de pe Romantic Road, o sa postez din nou imagini din Grecia, de data asta, din sezonul de plaja.

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: