marți, 6 martie 2012

Montreal, Piata Atwater (Marche Atwater)

Lista tuturor postarilor despre Montreal, o gasiti aici:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ro/p/montreal.html

Cand am scris despre Piata Jean Talon am promis ca o sa revin cu detalii legate de cealalta piata agroalimentara pe care am vizitat-o in Montreal, Piata Atwater.
In timp ce Piata Jean Talon este situata in jumatatea de nord a orasului, intr-o zona rezidentiala, Piata Atwatwr se afla in partea de sud, tot intr-o zona rezidentiala, insa mai aproape de zona istorica, comerciala si turistica a orasului.
Apropierea de "buricul targului" cred ca este motivul pentru care preturile la Atwater (cel putin la legume si fructe) sunt mai mari decat la Jean Talon.Si la Atwater se poate ajunge cu metroul. Desi exista o statie de metrou numita "Atwater", piata este, totusi, mai apropiata de alta statie de metrou si anume "Lionel-Groulx".

   
Piata Atwater nu este nici la fel de mare si nici la fel de spectaculos aprovizionata cu legume si fructe ca si Piata Jean Talon. 
Aici insa merita sa vii pentru magazinele de branzeturi, peste si mezeluri, pentru macelarii, pentru dulceturile si celelalte produse ale producatorilor artizanali precum si pentru magazinele de unde se pot cumpara produse alimentare vrac (cafea, biscuiti, alune), situate la etajul cladirii.


La Atwater poti gasi intr-un singur loc toate sortimentele de branza, mezeluri si produse din peste prezente pe piata din Montreal.

Elementul forte al Pietei Atwater sunt florile. In cadrul pietei exista spatii largi amenajate pentru comercializarea florilor si accesoriilor necesare cultivarii acestora. Se gasesc aici atat flori taiate cat si flori de ghiveci pentru interior sau balcoane cat si rasaduri pentru gradina. 

Probabil ca, pe langa Piata Jean Talon si Atwater, in Montreal mai exista si alte piete  agroalimentare, insa, din cate am inteles, acestea doua sunt cele mai mari si cele mai cunoscute. 
Despre Piata Jean Talon am scris aici:

Cladirea pietei, cu turnul Atwater:
  


            


           

            

            

            

Spatiul amenajat in afara cladirii:


     


Magazinele din interiorul cladirii:

            

Zona pentru flori:


            


5 comentarii:

 1. ce de bunatati pe acolo... cred ca e o fericire sa stai langa o asemenea piata, sa-ti fie toate la indemana.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Problema cu piata asta e ca nu are parcare si cred ca unii o evita din cauza asta.
   Si mai e o problema: cel putin la legume si fructe e concurata de un supermarket din apropiere unde sunt mai ieftine si multi le prefera chiar daca nu sunt din gradina de la producatori.

   Ștergere
 2. imi plac pietele , mai ales de flori , fructe si legume...sa casc gura :)...sa ma pierd pe la flori...

  RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: