marți, 20 martie 2012

La plimbare prin Dresda

Nu va lasati indusi in eroare de trasura asta frumoasa, nici de data asta nu ne vom plimba cu trasura. Vom face un tur de vizitare a orasului cu autocarul:
 
Pentru ca nu am stat suficient timp la Dresda ca sa putem vizita in tihna obiectiv cu obiectiv, am ales varianta autocarului turistic care, in cateva ore, ne-a aratat (cam pe repede inainte, ce-i drept) cele mai importante zone ale orasului.

 
Unul dintre cele mai cunoscute repere al orasului Dresda, "Calaretul de aur" (Goldene Reiter / Golden Rider) este o statuie ecvestra a lui August(us) cel Puternic, principele elector al Saxoniei si regele Poloniei, imbracat aici ca un imparat roman.
Statuia se afla pe Hauptstrasse, principalul bulevard pietonal din cartierul "Orasul Nou", imediat langa Podul Augustus (Augustusbrucke):
 

 

 
Primaria din Dresda vazuta din autocarul turistic:
 
... si Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche): 

 
Podul Augustus (Augustusbrucke) si orasul vazut de pe el: 
 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica Ortodoxa Rusa:  
 
Muzeul German de igiena (Deutsches Hygiene Museum): 

 
... si orasul vazut de pe alt pod important al orasului, peste raul Elba: Podul Loschwitz - Blasewitz, supranumit si "Minunea albastra" (Loschwitz - Blasewitz - Brucke). Acest pod a fost inaugurat in 1893 si are 147 metri lungime. La data cand a fost construit, era unul dintre cele mai lungi poduri construite fara sa fie sustinute de piloni, din acest motiv fiind considerat o minune a tehnicii. "Minunea albastra" (Das Blaues Wunder) i se spune datorita culorii in care a fost vopsit.
 

 

 

... si o cladire foarte drumoasa aflata langa Podul Loschwitz - Blasewitz:Acesta nu stiu ce parc era insa parea sa fie unul destul de mare ... si frumos: ... o piscina acoperita:Diverse cartiere ale orasului:
 

   

 
Ei bine, da, in Dresda padurea se afla in mijlocul orasului (si nu pare a fi un spatiu verde amenajat ci o padure adevarata)! Lucrul asta m-a impresionat in mod deosebit in Dresda.  
 

 


Aici parea sa fie o gara, n-am apucat sa-mi dau seama :-(


 

 

 

 

 

 

 
 Produse la un magazin de tehnica: Masinuta asta (un material didactic, de fapt) se lauda ca functioneaza cu hidrogenul pe care si-l obtinea din apa chioara:

... si ceva si pentru iubitorii de muzica: 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Condica de sugestii si reclamatii: