duminică, 18 martie 2012

Dresda, "Fabrica transparenta Volkswagen" (Glaserne Manufaktur)

Desi ne-ar fi placut foarte mult sa vizitam aceasta fabrica, nu am vazut-o decat din autocarul cu care am facut turul orasului.
Fabricii de automobile Volkswagen din Dresda i se mai spune si "Fabrica de sticla" sau "Fabrica transparenta" (Glaserne Manufaktur) datorita peretilor imensi din sticla prin care se poate urmari procesul de fabricatie a modelului de lux Volkswagen Phaeton. 
 
A fost deschisa in 2001 si se afla destul de aproape de centrul istoric al orasului. Din acest motiv autoritatile s-au lasat destul de greu convinse sa autorizeze constructia ei aici.  
Posesorii de autoturisme Volkswagen au acces gratuit in fabrica. Am inteles ca interiorul aduce mai degraba a interior de spital decat de fabrica de autoturisme iar muncitorii au halate si manusi albe. 

 

 


Prin peretii enormi de sticla se pot vedea autoturismele, in diverse stadii de productie, probabil: 














5 comentarii:

  1. deci , as avea acces gratuit in fabrica :)))
    incantata de cunostinta , ultima fotografie este super !

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum arata, mi-ai dat o idee ce sa mai caut pe net:)
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte interesanta (constructia transparenta, amplasarea ei in imediata apropiere a centrului istroic al unui oras cum este Dresda, felul cum se munceste in interior)! Imi pare rau ca nu am avut timp sa o vizitam, cu atat mai mult cu cat, la vremea aceea masina noastra era un VW si am fi putut intra doar pe baza talonului auto! :-(

      Ștergere
  3. Great information! DF

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: