vineri, 20 aprilie 2012

Noel Eternel, un loc in Montreal unde este Craciun in fiecare zi

Lista tuturor postarilor despre Montreal, o gasiti aici:


Cand am scris despre Magazinul Craciunului din orasul Rothenburg ob der Tauber din Germania, am promis ca o sa postez si materialul despre magazinul asemanator din Montreal, pentru comparatie.
Rothenburg ob der Tauber, Muzeul Craciunului si Magazinul Craciunului

Noel Eternel este un magazin in centrul vechi al Montrealului, situat chiar langa Bazilica Notre Dame, simbolul orasului.



Sub sloganul “redescopera magia”, din anul 1995 cand a fost deschis, magazinul isi propune sa pastreze pe tot parcursul anului atmosfera magica a Craciunului.
Fiind situat in zona turistica a orasului, principalii clienti ai magazinului sunt turistii.

Se pare ca magazinul a fost infiintat pentru a raspunde unei traditii nord-americane potrivit careia trebuie cumparate ornamente pentru Craciun din toate locurile in care calatoresti. In perioada Sarbatorilor de Craciun, cand se decoreaza casa si bradul, de catre toti membrii familiei, acestia au ocazia de a-si aminti impreuna de locurile frumoase in care au calatorit.
Personal, consider ca si potentialul comercial al unui astfel de magazin amplasat in zona turistica a orasului, a avut un rol important in deschiderea Noel Eternel.
Aflandu-se in zona orasului cea mai intens frecvantata de turisti, chiar si in mijlocul lunii iulie, cu greu am reusit sa fac o poza in care sa nu prind in cadru si un turist in fata magazinului (dar nu m-am lasat! dovada este poza de mai sus J).

  

  

La Noel Eternel se pot gasi tot felul de obiecte specifice Craciunului, de la obiecte de colectie traditionale din Quebec sau rusesti, poloneze, cehesti sau din alte parti ale lumii (destul de scumpe, unele realizate manual) si pana la obiecte ieftine, accesibile tuturor.





Magazinul este decorat foarte frumos, produsele pline de stralucire si culoare sunt aranjate in vitrine tematice, peste tot se aude muzica Sarbatorilor de Craciun, atmosfera fiind una calda, placuta.





Cam ce putem sa gasim la Noel Eternel? Cam tot ce tine de Sarbatorile de Craciun: globuri de toate marimile, si culorile, confectionate din diverse materiale (unele pot fi chiar personalizate), beteala, Mosi Craciuni de toate felurile si marimile (gonflabili, cantatori, dansatori etc) cutiute muzicale, trenulete electrice, figurine reprezentand scena nasterii Mantuitorului precum si personajele specifice Craciunului (cei trei Magi, Sfanta Fecioara, Iosif, ingeri), stelute, reni, spargatoare de nuci, muzica de Craciun atent selectionata, dulciuri s.a. Toate produsele din magazin sunt pline de culoare, sclipici si stralucire.







Am mai vazut in magazine si niste ecrane pe care se derulau emisiuni de bricolaj din care vizitatorii putea sa invete cum sa confectioneze singuri decoratiuni pentru casa si bradul de Craciun.

Pentru cei care viziteaza centrul istoric si turistic al Montrealului, magazinul Noel Eternel poate fi un loc foarte bun de unde sa aleaga suvenirele pentru cei dragi dar si cate ceva care sa le aminteasca de calatoria lor la Montreal, de fiecare data cand impodobesc bradul de Craciun.
Magazinul este mentionat in ghidurile turistice.










Langa usa de intrare in magazin mai era o usa care, se pare, ducea la "Padurea Eterna". Asadar, Craciunul Etern se invecineaza cu Padurea Eterna!   J



            





Poza mea e dreapta, bradul e cu susul in jos (ultima tendinta in materie!)   J




















































O doamna draguta de la magazin mi-a vazut copiii (pe care ii iau tot timpul cu mine cand merg la plimbare in concediu) si mi-a atras atentia ca au si ei in magazin figurine care seamana cui copiii mei:     J








7 comentarii:

  1. Uite o postare cu adevarat surpriza pentru mine... Frumosul si ineditul pot fi gasite si asociate unui magazin. Soldateii, figurinele, decoratiunile aduc nostalgia sarbatorilor de iarna..chiar si în iulie. Incântator montaj fotografic. Uimitor ca un astfel de magazin tematic, de nisa, rezista dpv economic tot timpul anului, chiar daca fluxul de turisti este mare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a surpins in mod placut postarea! Aceasta vine in completarea celei despre Magazinul Craciunului din Rothenburg ob der Tauber si am publicat-o pentru comparatie.
      Un weekend placut, va doresc!

      Ștergere
  2. Foarte frumos! Oameni care stiu ce vor, si stiu cum sa ofere. Multumesc mult de postari, mi-au facut tare bine! Un weekend cat mai placut iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt bucuroasa ca-ti face placere sa treci pe aici! Un weekend placut si tie!

      Ștergere
  3. O frumoasa prezentare.Cat mai multe vizite.

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: