vineri, 27 ianuarie 2012

Praga, Ceasul astronomic

Celebrul ceas astronomic de la Praga se afla in Turnul Primariei, in Orasul Vechi (Stare Mesto).



La fiecare ora exacta, figurinele din turn prind viata: cocosul anunta ora si apar cateva personaje simbolice (vanitatea, moartea, un turc si zgarcenia). Apoi, cei 12 apostoli apar pe rand la fereastra.



Fiecare ora fixa este prilej de mare aglomeratie in piata de langa primarie. Daca nu-ti dai seama ca e ora exacta, risti sa fi luat prin surprindere de avalansa de turisti. 

Piata se umple cu mare viteza cu doar cateva minute inainte de ora fixa. Si tot atat de repede se si goleste dupa mica reprezentatie oferita de batranul ceas.



Si la Praga, ca de altfel in toate locurile turistice din Europa, turisii japonezi vin in numar foarte mare, aproape deranjant. In 2007 am avut ghinionul sa vizitez catedrala Sfantul Vitus in acelasi timp cu un grup de turisti japonezi curiosi.

In piata de langa primarie i-am surprins lasati cu gura cascata (la propriu) de ceasul astronominc.  J

















4 comentarii:

  1. Foarte frumoase fotografiile. Totdeauna am apreciat imaginile nocturne, daca sunt bine realizate. Praga este o destinatie pe care o avem în proiect, dar nu pot spune pentru când... In alta ordine de idei, multumesc pt interesul aratat si pentru prezenta blogului meu pe blogroll (am facut la fel în primul rând pentru ca gasesc acest blog agreabil si îmi place). Cât de curând va voi explora mai atent postarile trecute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut fotografiile, nu sunt foarte priceputa, ma straduiesc.
      Va doresc sa explorati cat mai curand Praga si sa faceti recenzii interesante ca acelea pe care le-am citit pe blogul dvs!
      Va multumesc pentru ca apreciati blogul meu!
      Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Pe vremuri, lumea era mai putina. Ma intreb, cind ar fi de vizitat Praga, fara inghesuiala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grea intrebare!
      Si eu am crezut, la un moment dat, ca este asa in preajma Sarbatorilor si credeam ca vara e mai liniste. Se pare ca m-am inselat, am vazut imagini surprinse pe timp de vara cu la fel de multa lume (se pare ca perioada verii, cand majoritatea oamenilor isi iau concediu, ii atrage si mai mult pe turisti).
      Pe strada nu prea ma deranjeaja aglomeratia insa nu prea-mi place cand vizitez un muzeu sau o biserica sa fie asa (cum mi s-a intamplat in 2007 la Catedrala Sf. Vitus, cu japonezii).
      O zi buna, Dani!

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: