vineri, 19 aprilie 2019

Gradina Botanica din Toronto

Toronto Botanical Gardens- este amenajata in partea de NE a unui parc foarte mare, Edwards Gardens, si reprezinta un reper important al orasului,
- organizata pe 2 hectare, in 17 gradini tematice, plus un centru pentru gradinarit si studiul stiintific al plantelor,
- a castigat mai multe premii pentru design,
- pe tot parcursul anului, peste 100 de cursuri sunt oferite adulților în discipline legate de botanică, cum ar fi grădinăritul, grădinăritul urban de legume, grădinăritul in ghivece, apicultura urbană, arta botanică, designul floral, natura, fotografie și wellness. În plus, există un program consistent pentru copii, care beneficiaza de o grădină specială de predare.
- Gradina botanica găzduiește, de asemenea, Biblioteca de familie Weston, cea mai mare bibliotecă horticola privată din Canada,
- deschisa zilnic, de la rasarit pana la apus, 
- cladirile din cadrul gradinii botanice sunt deschise zilnic intre 9am si 5pm,

- Adresa: 777 Lawrence Avenue East, Toronto, Ontario, Canada

Istoria locului:
In 1817, Alexander Milne, un țesător scoțian, a sosit aici împreună cu familia sa si a amenajat o ferma si o moara. Afacerea a prosperat timp de peste un secol, extinzându-se până la 240 de hectare. Timp de mulți ani, cursul de apă care trece pe acest domeniu a fost cunoscut sub numele de Milne Creek.
În 1944, Rupert E. Edwards, proprietarul companiei Canada Varnish Ltd., a achiziționat gospodăria originală de 11 hectare a lui Milne. În următorii 12 ani, Edwards a introdus multe elemente peisagistice în grădină: iazuri, poduri rustice, o piatra imensa, straturi de flori și un teren de golf cu 9 găuri.

Viziunea lui Edwards a fost ca grădina să devină un parc public. În consecință, în 1955, a vandut proprietatea autoritatilor din Toronto care, de atunci, au păstrat frumusețea și caracterul original al gradinii, din cate stiu eu, aceasta fiind o conditie a vanzarii pe care Rupert Edwards a perfectat-o pentru un pret mai mult decat avantajos pentru comunitate,
- in 1958 a fost fondata Toronto Civic Garden Center, de către Clubul de grădină din Toronto,
- cladirea principala a Toronto Civic Garden Center a fost proiectata de Raymond Moriyama si a fost deschisă în 1965, 
- ca si gradina botanica, Gradina Botanica din Toronto a fost deschisă oficial de-abia în 2003,

Gradina Botanica din Toronto detine stupi ingrijiți de angajatii gradinii, de cei ce urmeaza cursurile de apicultură urbana precum si de un inspector provincial al albinelor. Albinele exploreaza Grădina Pollinator care înconjoară stupii, precum și celelalte zone ale gradinii botanice, parcul Edwards Gardens și sistemul de ravene din apropiere. Mierea și ceara se vând în magazinul gradinii botanice. În plus, gradina botanica organizeaza diverse ateliere despre beneficiile pentru sănătate ale mierii.

Spre deosebire de multe alte mari grădini botanice din America de Nord, Gradina Botanica din Toronto nu primește finanțare din partea statului. Produce peste 95% din bugetul său de funcționare din venitul generat de sine, prin taxe de membru, evenimente de strângere de fonduri, venituri din cursuri și din generozitatea donatorilor individuali și corporativi.

In Gradina Botanica din Toronto se pot organiza sedinte foto de nunta sau chiar petreceri de nunta.

Alte gradini botanice despre care am postat articole pe blog:

Gradina Botanica din Montreal
        


Gradina Botanica din Bucuresti
    


Serele din Parcul Allan, Toronto
        


Gradina Botanica Alexandru Borza, din Cluj
      


Marmote la Gradina Botanica din Toronto
    Albumele cu toate imaginile de la Toronto Botanical Garden:

Gradina Botanica din Toronto (26.08.2012)


Edward's Garden/ Gradina Botanica din Toronto, 29.06.2014


Gradina Botanica din Toronto, 25/26.05.2014


Marmote la Edwards Gardens/ Gradina Botanica din Toronto


Gradina Botanica din Toronto, 06.04.2014


Mai multe postari despre Toronto, aici:
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Condica de sugestii si reclamatii: