sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Insectarul din Montreal (Insectarium de Montreal)

Lista tuturor postarilor despre Montreal, o gasiti aici:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ro/p/montreal.html

Insectarul din Montreal se afla in cadrul Gradinii Botanice insa se poate vizita si independent de aceasta. Eu l-am vizitat in august 2011.


Adaposteste peste 160.000 de insecte vii sau conservate. Insectele vii sunt prezentate in vivarii in care este reconstruit mediul lor natural de viata. Cele conservate (colectii superbe de fluturi, bondari, paianjeni) sunt prezentate in vitrine organizate dupa diferite criterii: modul de hranire, zona in care traiesc, perioada de activitate (de zi/nocturne), forma mandibulei etc.





Interiorul insectarului este conceput astfel incat sa-ti dea impresia ca tu insuti esti o insecta care se plimba printre plante si fire imense de iarba:




           


Aici am vazut si eu cum arata un licurici. Este o insecta micuta, cam cat un greier, neagra, cu putin rosu spre cap. Nu este deloc stralucitoare cum imi imaginam eu, noaptea lumineaza datorita fosforului pe care il contin aripioarele sale.

Asa arata un licurici:


Animatie cu licurici (in decorul fotografic este reprodus zborul licuricilor):


Insectarul are amenajata o mica sala de proiectie unde se pot viziona filmulete despre insecte, prezentate intr-un mod foarte atractiv:







Am vazut, de asemenea, un fel de panouri sonore care ii ajutau pe copii sa se familiarizeze cu sunetele emise de diferite gaze si chiar sa foloseasca acele suntete pentru a-si crea o orchestra originala de insecte, dirijata chiar de ei:




Un loc foarte interesant a fost rezervat albinelor. Acestea au amenajat un stup care comunica cu exteriorul. Prin niste tuburi, ele pot iesi la florile din gradina botanica. Stupul are peretii transparenti astfel ca vizitatorii pot urmari albinutele la ele acasa:




Expozitia se continua si in aer liber, intr-un spatiu conceput in principal pentru copii (le sunt puse acestora la dispozitie inclusiv cateva jocuri interactive):



  





Cladirea Insectarului vazuta din Gradina Botanica:





















  



Scorpionul:

















           

           












































             




             

             



















Restaurantul:

In curtea insectarului:




8 comentarii:

  1. Foarte, foarte interesant ! Pacat ca e asa de departe ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai tocmai d'aia am facut postarea asta, ca sa-l aduc mai aproape de cei care nu pot merge pana acolo! Si eu ma bucur de vizite virtuale prin locuri pe unde nu pot sa ajung. :-)
      Ma bucur ca ti-a placut, Dani!

      Ștergere
  2. Beautiful photos, wonderful museum, great design on the columns!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imaginile cu fluturi sunt minunate si am revenit sa le admir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Ioana! Poti veni de cate ori vrei, esti oricand binevenita aici la mine!

      Ștergere
  4. Am revenit,e prea frumos si excelent prezentat.

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: