joi, 31 octombrie 2013

Decoratiuni de Halloween (Halloween Decorations)

... sau cu ce isi mai decoreaza canadienii casele in asteptarea colindatorilor 

Cum stiam ca in preajma Halloween-ului oamenii isi decoreaza casele cu tot felul de obiecte, care mai de care mai "infricosatoare", zilele trecute am facut o mica plimbare pe la mine prin cartier in cautarea celui mai original decor.
Am gasit cateva foarte dragute, va las pe voi sa decideti care este cel mai cel.
Asta seara, daca o sa stea un pic ploaia (desi, cred ca si daca nu o sa sta)  ma duc la colidat, nu de bomboane ci de instantanee cat mai dragute. 
Si anul trecut a plouat in seara de Halloween si speram ca anul acesta sa fie frumos. Acum ploua si e o ceata de s-o tai cu cutitu'. Inca mai sper ca vremea se va imbunatati pana la lasarea serii.

duminică, 13 octombrie 2013

Un pic de Oktoberfest canadian

Kitchener-Waterloo sunt doua orasele canadiene situate la aproximativ 110 km vest de Toronto. In zona exista o comunitate numeroasa de germani. Orasul Kitchener s-a numit initial Berlin.
Aici se desfasoara in fiecare toamna cel mai mare Oktoberfest din America de Nord si cel de-al doilea ca desfasurare de forete dupa cel original de la Munchen (asa se lauda organizatorii). 


Anul acesta Oktoberfestul de la Kitchener-Waterloo a ajuns la a 45-a editie. 
Festivalul dureaza aici doar noua zile (intre 11 si 19 octombrie anul acesta) si include obligatoriu Thanksgiving Day. La Munchen festivalul dureaza 2 saptamani, (3 weekend-uri) si trebuie sa includa obligatoriu ziua de 3 octombrie, Ziua Unificarii Germane.
Mascota festivalului este Onkel Hans, un personaj tare simpatic cu care am dat nas in nas de cateva ori sambata. :-) 
Deocamdata doar atat, povestea si setul complet de imagini, intr-un material mai amplu.  :-)
Despre experienta mea la Oktoberfest-ul de la Munchen am scris pe larg aici:

Stalpul de Mai cu steagul canadian nu cred ca ati mai vazut :-)

vineri, 4 octombrie 2013

Reflexii in oglinda: Great Blue Heron (Starcul sau batlanul cenusiu)

Am vazut pe mai multe bloguri postari sub titulatura "Reflexii in oglinda" si mi-am amintit ca am cateva imagini din vara ce tocmai a trecut, imagini care cred ca se pot incadra foarte bine la rubrica respectiva. 

Imaginile sunt dintr-un parc din mijlocul orasului Toronto (despre care am mai scris pe blog aici, aici si aici), unde animalele NU sunt tinute in captivitate: