sâmbătă, 6 februarie 2016

Incaltari de personalitati la Bata Shoe Museum Toronto

Bata Shoe Museum din Toronto este cel mai mare muzeu din lume, dedicat istoriei incaltamintei, fiind totodata si singurul muzeu aflat pe continentul Nord-American, dedicat exclusiv incalatemintei.
Muzeul a fost fondat de Sonja Bata, femeie de afaceri si arhitecta elvetiana, sotia cehului Tomas Jan Bata, cel care a condus compania de incaltaminte BATA din anii '40 pana in anii '80.
Colectia muzeului numara peste 13.500 de articole, marea lor majoritate facand parte din colectia privata a Sonjei Bata care le-a adunat din calatoriile de afaceri in care il insotea pe sotul sau.



Sunt mai multe sectiunii in cadrul muzeului, printre cele mai interesante numarandu-se expozitia de obiecte de incaltaminte din intreaga lume, prezentate in functie de aria geografica si perioada istorica din care provin, colectia de obiecte de incaltaminte a bastinasilor inuiti din Canada precum si sectiunea in care sunt expuse incaltari purtate de personalitati de mare notorietate din diverse domenii.
Astazi o sa va arat imagini cu incaltari de personalitati urmand ca in episodul urmator sa continui cu celelalte sectiuni ale muzeului.
Am avut ocazia sa vad incaltari purtate de regina Victoria a Marii Britanii, de premierul Marii Britanii, Winston Churchill, de Dalai Lama, de Marilyn Monroe, de Elizabeth Taylor, de Judy Garland, de Jimmy Stewart de balerina Margot Fonteyn, de balerinul Rudolf Nureyev, de basketbalistul Shaquille O'Neal, de atleta canadiana Perdita Felicien, de agentul 007 Pierce Brosnan, de Robert Redford, tenismenii Roger Federer si Bjorn Borg, sosetele lui Napoleon Bonaparte, cataramele care au apartinut amiralului Horatio Nelson s.a. 
Daca doriti sa vedeti postari si despre alte locuri din Toronto, accesati link-ul de mai jos:

Intregul set de poze, aici:

Materialul despre toate colectiile muzeului Bata, aici:
















































             
  












  








   

9 comentarii:

  1. Interesant muzeu,mulțumesc pentru plimbarea oferită!
    O duminică frumoasă îți doresc,Vulpița!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari ca ai reusit sa-l gasesti si ne-ai dat si noua sansa de a admira realitati rare.Oferi materiale foarte interesante si cred ca toti cei ce le vad le admira.

    RăspundețiȘtergere
  3. Colectie rara.Felicitari pentru prezentare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant!!! Mulţumim, eu tare m-am relaxat!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte interesantă idee ! felicitări !
    lecţia cea mai importantă: trebuie să realizezi ceva foarte deosebit în viaţă, să devii celebru ca apoi cineva să îţi păstreze ... măcar o sanda ! am tresărit la rubrica Brosnan şi Redford - sunt favoriţii mei !!!
    cu drag, îţi doresc multă sănătate şi succes în viitoarele proiecte !

    RăspundețiȘtergere
  6. Un foarte interesant muzeu!! Am ramas uimita sa vad elemente foarte vechi, precum ciorapii lui Napoleon!!...adica wow! *-* plus papucii reginei Victoria! pantofii Marlynei si sandalele Elisabethei poti spune ca au fost comandati alaltaieri; deci, inca in tendinte! Uimitoare colectie... mi-ar fi placut sa vad asa ceva!
    Toate cele bune in noua saptamana dintr-un februarie mai mult decat primavaratic! Salutari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. O postare pe sufletul inimii mele de iubitoare de pantofi!

    Zi senină, Vulpiță!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a placut foarte mult aceasta colectie inedita,fiind si eu o mare ''admiratoare''de incaltari !
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: