vineri, 31 ianuarie 2014

Grecia: Croaziera in jurul insulei Zakynthos / Ocolul insulei Zakynthos pe mare (Greece: Cruise Around Zakynthos Island)


Daca ajungeti pe insula Zakynthos (si eu va doresc sa ajungeti, pentru ca este un loc minunat), va recomand sa nu ratati croaziera de o zi in jurul insulei!
Cum multe dintre frumusetile acestei insule sunt accesibile doar de pe mare, aceasta croaziera este cel mai bun mod de a va face o idee de ansamblu asupra acestora si asupra insulei, in general.


In plus, veti avea ocazia sa va balaciti in cea mai limpede si albastra apa a Marii Ionice, sa va bucurati pentru 1 ora si jumatate de minunata plaja Navagio, sa admirati peisaje de vis, care va vor ramane in suflet pentru totdeauna si sa vedeti cu ochii vostri apa marii in niste nuante de albastru cum nu cred ca va puteti imagina ca exista.

Daca in timpul sederii voastre in Zakynthos ar fi sa alegeti dintre mai multe excursii (pe mare sau pe uscat), atunci, aceasta croaziera, cred eu, ar fi cea mai buna alegere.

Va fi o incantare atat pentru adulti cat si pentru cei mici (nu foarte mici, insa, pentru ca nu stiu in ce masura acestia pot rezista in caldura aproape o zi intreaga).

Excursia se poate cumpara de la agentiile de turism care au puncte deschise aproape pe orice plaja de pe insula. Chiar daca nu toate aceste agentii organizeaza aceasta excursie, cu siguranta, toate vor avea bilete pentru compania care o organizeaza. 
Eu am cumparat biletele de la Agentia Manthos insa croaziera a fost organizata de firma Cavo Grosso.
Excursia a avut loc pe 20 iulie 2012 si a costat 17 Euro (initial mi s-au cerut 20). Preturile excursiilor se pot negocia in functie de numarul de personae, de numarul excursiilor cumparate si, desigur, de calitatile de negociator ale fiecaruia. :-)

Avand in vedere ca excursia dureaza aproape toata ziua si ca se sta foarte mult pe puntea vasului pentru a admira peisajul, este foarte important sa aveti cu voi rezerve suficiente de apa, palariuta/sepcuta, ochelari de soare si crema de protectie.
De mancare se poate gasi pe vas (gustari, cafea, dulciuri, sucuri, inghetata, chiar si ceva preparate la gratar) insa cei care au consumat produsele de pe vas nu pareau prea incantati  pentru ca acestea nu erau prea grozave si aveau si preturi cam mari.
Eu am spus cu o seara inainte la hotel ca urmeaza sa fiu plecata toata ziua in excursie si mi-au pregatit un pachetel care a fost ok.
De asemenea, nu uitati costumele de baie pentru ca de-a lungul zilei vasul va opri in trei locatii de vis pentru balaceala.



Firma Cavo Grosso organizeaza zilnic aceasta croaziera cu plecare la ora 9:30 dimineata din portul Zakynthos (Zante), orasul-capitala a insulei.
In fiecare statiune de pe insula exista un loc unde se aduna turistii care pleaca in excursie (in statiunea unde eram eu cazata, turistii se adunau in fata magazinului "La Curva" :-)). In dimineata excursiei, un autocar al firmei Cavo Grosso aduna turistii din toate aceste locuri si ii duce in port in timp util. E frumos ca in felul acesta ai ocazia sa faci si o mica plimbare matinala prin statiuni. Si credeti-ma, diminetile de vara in Grecia sunt minunate!







Portul Zakynthos (Zante) se afla in partea de SE a insulei iar vaporul porneste spre Nord, desigur de-a lungul coastei de Est. Pentru a va face o imagine in legatura cu traseul si punctele cele mai importante ale croazierei, puteti urmari harta de mai jos pe care am gasit-o pe site-ul companiei care a organizat excursia:



Vasul de croaziera cu care am mers eu, se numeste DELFINI, este unul modern, cu trei niveluri si tobogane pentru un plus de distractie.
Pe tot parcursul croazierei, prin sistemul de sonorizare le sunt oferite turistilor, in mai multe limbi, informatii despre locurile prin care trece vaporul.




Dupa ce admiram portul, apoi casele rasfirate pe dealurile orasului cu arhitectura influentata de cea venetiana (sa nu uitam ca insula Zakynthos se mai numeste si Venetia Sudului pentru ca, la un moment dat al istoriei sale, s-a aflat sub dominatie venetiana), ajungem in zona unor plaje celebre de pe coasta de Est: Tsilivi, Gaidaros, Alikanas, Alykes, Agios Nikolaos.


  





Ma las cucerita de peisajele minunate care mi se succed fara incetare prin fata ochilor, admir cu nesat albastrul in zeci de nuante al Marii Ionice si incerc sa “iau” din el cat de mult pot pentru “colectia mea de albastru” pe care v-am aratat-o deja aici:


Ajungem aproape de nordul extrem al insulei, in zona Pesterilor Albastre iar vaporul face prima oprire pentru poze. Peisajul este de vis, albul stancilor, albastrul apelor si verdele vegetatiei se alatura pentru un efect spectaculos. 
Despre aceste pesteri am scris pe larg aici:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/2012/08/insula-zakynthos-pesterile-albastre.html






Dupa Pesterile Albastre ajungem in nordul extrem al insulei, in zona Capului Skinari. 
Aici putem admira ruinele unui far care a fost avariat in timpul cutremurului care a avut loc pe insula in 1953 dar si doua mori de vant pentru faina, transformate in spatii pentru cazare.





Fiind cel mai nordic punct al insulei, Capul Skinari ofera posibilitatea de a vedea in zare silueta insulei Kefalonia, vecina de la Nord a Insulei Zakynthos. 


Este foarte frumoasa si aceasta, am facut si acolo o excursie de o zi si am scris deja pe blog despre Lacul Melissani si Pestera Drogarati pe care le-am vazut acolo. 
Urmeaza sa revin si cu informatii despre alte locuri frumose de pe aceasta insula.

Dupa ce trecem de punctul cel mai nordic al insulei, o luam spe sud, de-a lungul coastei de Vest.












Peisajul este in continuare minunat iar noi ne apropiem de locul cel mai mult asteptat al intregii excursii: Plaja Navagio! In difuzoarele vaporului se aude o muzica dramatica, ceva din coloana sonora a filmului “Piratii din Caraibe”. Nerabdarea creste si mai si!
Aici vom avea la dispozitie 90 de minute pentru a admira maretia stancilor, frumusetea apei si a plajei si pentru a face poze, inclusiv cu vestita epava si ceva pirati.





Intrucat plaja este cuibarita intre acele stanci imense, soarele ajunge mai greu la apa de langa plaja, lucru ce face ca apa sa fie un pic mai rece decat pe alte plaje de pe insula. Asa ca, am intrat doar putin cu picioarele in apa, preferand sa explorez plaja, sa fac poze din cat mai multe unghiuri cu putinta, constienta fiind ca sunt sanse foarte mici (spre deloc, chiar :-)) sa revin in acele locuri.










Plaja este superba, este simbolul incontestabil al insulei Zakynthos, si poate chiar si al Greciei. Unii au incadrat-o, printre cele mai frumoase plaje din lume!
O mai puteti gasi cu urmatoarele denumiri: Shipwreck Beach (Plaja naufragiului/epavei), Smugglers’ Cove (Golful contrabandistilor), Golful Agios Georgios.
Si vazuta de sus din zona de NV a insulei, unde se poate ajunge cu masina pe un drum de tara, aceasta plaja ofera o imagine de vis.


Despre aceasta plaja cu adevarat speciala am scris pe larg aici (cu multe poze, desigur!). :-)
http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/2012/08/inzula-zakynthos-plaja-navagio.html

Cu greu ne despartim de minunata plaja Navagio si ne continuam drumul spre Sud, de-a lungul coastei de Vest.
Urmatoarea oprire o facem doar pentru poze in zona Porto Vromi care este un sat pescaresc foarte pitoresc, unde apa marii are nuante predominant de verde. 
In zona asta nu stiu pe unde am cascat gura, pentru ca observ acum ca nu prea am facut poze (daca puteti sa credeti asa ceva!) :-)



Continuand spre Sud, urmeaza Pesterile Delfinilor, foarte frumoase la randul lor. Acestea avand dimensiuni mai mari, vasul a putut patrunde in interior iar noi ne-am bucurat un pic mai de aproape de frumusetea operei create de ape in stanca.






Ne-a placut si aici, mergem mai departe si ajungem in punctul cel mai sudic al insulei, la frumoasele Pesteri Keri.
Aici, a doua oprire pentru balaceala, prevazuta in program cam pentru 60 de minute! 
Apa era limpede, albastra, calda si atat de sarata incat chiar si cei mai putin experimentati innotatori s-au incumetat sa se arunce pe toboganele vasului (pentru cei mai tematori, organizatorii excursiei aveau pregatite veste de salvare, unii insa, venisera pregatiti cu aripioare gonflabile pentru brate). 
Cei care nu se aruncau in mare prin tobogan, sareau direct de pe vapor, de pe a doua sau chiar si de pe a treia punte. Minunat loc de balaceala!
Si despre aceste pesteri am scris pe larg aici.
http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/2012/11/insula-zakynthos-grotele-keri-zakynthos.html




Si de acest loc ne dezlipim cu greu si, pentru urmatoarele 30 de minute traversam Golful Laganas situat intre Pesterile Keri si Capul Gerakas. 
Golful este protejat sub denumirea de “Parcul National Marin al Testoaselor”.
In trecerea prin acest golf admiram Insula Marathonissi si Insula Agios Sostis





Organizatorii spuneau ca am putea vedea chiar ceva testoase Careta-Careta in acest golf insa eu m-am indoit de acest fapt intrucat stiam ca aceste broaste, celebre pe insula, stau de obicei mai aproape de tarm. 
Nu le-am vazut, desigur, din vapor, le-am vazut cu alta ocazie cand am mers cu o barca mai mica exact in locurile preferate de broscute (o sa va arat, cu siguranta, si imaginile din acea plimbare, intr-o postare viitoare!).

Am trecut si de partea de Sud a insulei si incepem sa urcam spre Nord, din nou pe coasta de Est.

Ultima oprire pentru baie, in zona plajei Mavratzi, pentru 45 de minute. 
Balaceala si distractie maxima si de aceasta data! Saritorii experimentati se aruncau direct de pe puntea vasului iar cei un pic mai temerari coborau pe poduletul intins special pentru cei ce doreau sa faca baie.
Cei si mai putin curajosi faceau doar poze (inclusiv cu capitanul :-)) si se rugau de bateria aparatului foto sa mai tina macar un pic. 




In zilele ce au urmat acestei excursii, am avut ocazia sa vad si de pe mal, din zona Plajei Banana, spectacolul oferit de cei ce sareau in mare de pe puntea vaselor de croaziera oprite special in larg. In pozele urmatoare pot fi vazuti cei care sareau chiar si de pe cea mai inalta punte a vasului:








In partea sudica a laturii de Est, inainte de a ajunge inapoi in portul din care plecasem in zori, am mai admirat plajele: Porto Roma, Banana, Porto Zoro, Argasi si care or mai fi fost.






Pe la ora 5 sau 6 dupa-amaiza eram din nou in portul Zante unde ne astepta autocarul care ne-a imprastiat pe fiecare prin statiunile pe unde eram cazati.








A fost o experienta minunata care este inca destul de vie in memoria mea, ca dovada ca, desi scriu la mai mult de 1 an si jumatate de la acel moment, mi-am adus aminte o multime de detalii!
Daca vreti sa faceti un ocol virtual al insulei Zakynthos, asezati-va comod in fata calculatoarelor, luati-va ceaiul sau cafeluta si asigurati-va ca aveti suficient timp pentru a admira tot setul de imagini superbe pe care le ofera aceasta insula, vazuta de pe mare. Adevarata croaziera de-abia acum incepe!! Eu si copiii mei o sa incercam sa va fim ghizi cat mai buni :-)




Mai jos sunt link-urile pentru albumele cu pozele facute pe tot parcursul zilei precum si harta croazierei:


1. Dimineata prin statiuni, in drum spre port:
https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975055023547357409?banner=pwa

2. Delfinul, vaporul care ne-a plimbat in jurul Insulei Zakynthos:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975055797394682785?banner=pwa

3. Portul Zakynthos (Zante) si statiunile de pe coasta de Est a insulei, la Nord de port:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975057643685231841?banner=pwa

4. Zona Pesterilor Albastre:
https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975066145100125601?banner=pwa

5. Capul Skinari:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975069258112148433?banner=pwa

6. Trecem pe coasta de Vest si ne indreptam spre Plaja Navagio:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975070905679331281?banner=pwa

7. Plaja Navagio si zonele din apropiere:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975079527935294129?banner=pwa

8. Porto Vromi:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975087761577961761?banner=pwa

9. Peisaje de vis de-a lungul coastei de Vest:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975089223043577361?banner=pwa

10. Pesterile Delfinilor:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975106750497699073?banner=pwa

11. Tot pe coasta de Vest, la Sud de Pesterile Delfinilor:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975110705181116209?banner=pwa

12. Balaceala la Pesterile Keri:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975114620517611617?banner=pwa

13. Golful Laganas, intre Capul Keri si Capul Gerakas:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975116417934974817?banner=pwa

14. Balaceala in zona Plajei Mavratzi:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975117573422819841?banner=pwa

15. Din nou pe coasta de Est, de la Sud la Nord, inapoi spre Portul Zakynthos, ultima parte a croazierei:

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975118415284237569?banner=pwa

16. Ultimele cadre inainte de intoarcerea in Portul Zakynthos (Zante):

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975120822168851153?banner=pwa

17. La sfarsitul zilei, inapoi spre statiuni (imagini din orasul Zakynthos si de pe drumul catre statiunile din Sudul insulei):

https://plus.google.com/photos/109064765414930426143/albums/5975121318598064033?banner=pwa


Turul Insulei Zakynthos cu vaporul - informatii utile:
Plecarea: zilnic din Portul Zante, la ora 9:30
Costul: aproximativ 20 Euro
Site-ul Agentiei de turism CAVO GROSSO: 
http://www.cavogrosso.gr/en/cruice_around_zakynthos.htm
3 opriri pentru baie:
     - 90 minute pe Plaja Navagio
     - 60 minute la Pesterile Keri
     - 45 minute in zona Plajei Mavratzi
Cateva opriri pentru poze
Puncte de interes:
- plajele de pe coasta de est: Tsilivi, Gaidaros, Alikanas, Alykes, Agios Nikolaos,
Pesterile Albastre,
- Capul Skinari cu Farul Skinari,
- PLAJA NAVAGIO,
- Porto Vromi,
- Pesterile Delfinilor,
- Pesterile Keri,
- Golful Laganas (intre Pesterile Keri si Capul Gerakas) cu superbele insulite Marathonissi si Agios Sostis,
- plajele din sudul coastei de est: Porto Roma, Banana, Porto Zoro, Argasi,
- apele albastre si limpezi ale Marii Ionice,
- vasul modern Delfini cu tobogane pentru plonjat in apa.

Despre vacanta mea pe insula Zakynthos am mai scris:
1.Vacanta in Zakynthos
2. Drumul din Bucuresti pana in insula greceasca Zakynthos
3. Cu feribotul din Portul Killini pana pe Insula Zakynthos
4. Plaja Navagio
5. Pesterile Albastre
6. Insulita Agios Sostis
7. Plaja Banana
8. Plaja Alikes
9. Fabrica de ulei de masline ARISTEON din Lithakia (Zakynthos: ARISTEON Olive Mill from Lithakia)  
10. Albastru de Zakynthos
11. Zakynthos: Marathonissi, insulita cu forma de testoasa (Zakynthos: Marathonissi, the Turtle Shaped Islet) 
12. Maslini din Zakynthos
13. Grotele Keri
14. Incendiu pe Insula Zakynthos
15. Vacanta in Zakynthos, Excursie pe insula vecina Kefalonia: Lacul Melissani (Holiday in Zakynthos, Trip to the Neighboring Island Kefalonia: Melissani Lake) 16. Vacanta in 16.Zakynthos, Excursie pe insula vecina Kefalonia: Pestera Drogarati (Holiday in Zakynthos, Trip to the Neighboring Island Kefalonia: Drogarati Cave) 

Daca v-a placut materialul (dar si daca nu v-a placut), nu ezitati sa-mi scrieti comentarii la sfarsitul postarii! Parerile voastre sunt importante pentru mine! :-)

38 de comentarii:

  1. Ce reclamatie sa fac,pentru ca nu mai am cuvinte.Eu nu am apucat sa cutreier lumea, dar prin voi ,vad cate o bucatica.O excursie la tine, o alta la Larisa , ma plimba si pe mine .Foarte frumoase imaginile si felul tau de a ne povesti.Sunt postari pe care abia le astept si azi a fost una.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca am putut sa va fac o bucurie astazi!
      Nu sunt nici pe departe in masura sa afirm ca am cutreierat lumea (ba da, pe internet, prin filme si prin carti! :-)) insa, ori de cate ori am ajuns in cate un loc deosebit (cum este aceasta Insula Zakynthos, de exemplu), mi-am dorit foarte mult sa impart si altora experientele mele! Asa s-a nascut, de altfel, si acest blog!
      ... Plus ca si eu ma bucur din plin de ceea ce au impartasit altii!
      Toate cele bune va doresc!

      Ștergere
  2. tare frumos!
    mulţumim, Vulpiţă! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-au fermecat si pe mine safirele marii Ionice!
    Multumesc de plimbare!
    Sa ai un week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apele Marii Ionice sunt fermecatoare, intr-adevar!
      Numai bine, Melly!

      Ștergere
  4. Pe gerul actual, articolul asta m-a incalzit la inima. Imi vine sa-mi fac planuri de Zante,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-ar fi o idee rea, cu cat mai din timp, cu atat mai bine! :-)
      Toate cele bune!

      Ștergere
  5. Mi-a placut tare mult excursia facuta cu tine!
    Soare, strand, nisip....... un vis, în mijlocul iernii! :))
    Multumesc!
    Un weekend excelent îti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca m-ai insotit si ca ti-a placut! :-)
      Toate cele bune si tie, draga Minnie!

      Ștergere
  6. Bună draga mea!
    Pozele tale sunt superbe,mi-au încântat ochii și încălzit sufletul!
    Mulțumesc frumos de partajare!
    Îți doresc un weekend cât mai frumos!
    Pup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare bine ca te-au bucurat imaginile postate de mine!
      Toate cele bune si tie, Elena!

      Ștergere
  7. Cât mi-e de dor de această insulă. :)
    Din păcate ultimul meu bronz de mare are deja 2 ani şi jumătate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, si eu cred ca tot de dor am scris! :-)
      Numai bine, Cora si sa-ti improspatezi cat de curand bronzul de mare! :-)

      Ștergere
  8. exact zilele astea ne-am gandit la Grecia... ne straduim sa alegem locul urmatorului concediu si tare dificil mai e!
    Superba excursia prezentata de tine! Minunate locuri ai descris în cuvinte si imagini!
    Numai bine si la cât mai multe astfle de concedii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, insula asta este unul dintre locurile cu care nu veti da gres. Garantat! :-)
      Ma bucur ca ti-a placut croaziera virtuala si iti doresc sa ne impartasesti cat de curand impresiile tale despre aceasta insula! :-)
      Toate cele bune si tie, draga Carmen!

      Ștergere
  9. cumplit de greu! mai ales că... şantajezi! :)
    glumesc, evident, dar cum poţi ocoli lumina care evidenţiază curbura sânilor? sper că nu sunt indecent.
    greu... încă îmi pare rău că nu am ales epava dar îmi pare rău şi de... şi de... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai bine, dom'le, despre curburi si lumini era vorba aici?! Si io care credeam ca e despre mare, soare, stanci, plimbare, peisaje?! Bine, hai, prima data se iarta! :-)

      Ștergere
  10. Ce locuri minunate! Şi ce de impresii frumoase. Grecia, cu salba sa de insule, rămâne o experienţă de neuitat. Iar albastrul mării.... este o minune!
    Sper să ajung cândva e aceată insulă deosebită.
    Mulţumim de "călătorie", Vulpita!
    O zi frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mare dreptate in tot ce ai spus despre Grecia! Iti doresc sa ajungi cat mai curand acolo, cred ca micuta Sara va fi incantata (dar nu numai ea)! :-)

      Ștergere
  11. De multa vreme am tot amanat excursiile in Grecia :) dar se pare ca ar trebuie sa le trec la un nivel cu prioritate mai ridicata. Foarte frumoase sunt locurile pe care le-ai vizitat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru destinatii de vara, Grecia e, dupa parerea mea, printre cele mai bune optiuni! Nu mai sta pe ganduri, Steewie, fa-ti degraba o rezervare pentru vara asta! :-)

      Ștergere
  12. Ti-e dor de mare ... Frumoase amintiri :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai prins! :-)
      Saptamana trecuta am avut in medie -21 de grade C dimineata, saptamana asta s-a mai incalzit insa primavara e inca taaare departe. Ce sa fac, visez si eu la locuri mai calde, mai insorite ... :-)

      Ștergere
    2. Of, Doamne, chiar acum am vazut stirile despre cutremurul din Kefalonia si Zakynthos! :-( Imi pare tare rau, sper ca pagubele sa fie cat mai mici iar oamenii sa-si revina cat mai repede din asta! :-(

      Ștergere
  13. Grecia mi se pare un loc de vis! Imi doresc foooarte mult sa ajung acolo! Cred ca ar fii prima pe lista mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este o locatie de vis pentru vacantele de vara si nu numai! Iti doresc sa ajungi cat mai curand in Grecia si sa impartasesti si pe spatiul virtual impresiile tale!
      Toate cele bune Mademoiselle si te mai astept pe aici!

      Ștergere
  14. Excelent foto-reportaj! :)
    Culoarea apei, atmosfera, in general, m-au facut sa-mi fie dor de vara :) si de balaceala - desi nu stiu sa inot, imi place-n apa!
    Multumesc pentru calatoria virtuala! :) As putea rezuma ceva de genul: albastrul, albul stancilor sunt fascinante si mi-au ramas... pe retina. :) Iar verdele de la sfarsit a fost asa... ca o oaza de racoare dupa ce am stat cam toata ziua sub razele Soarelui! :) Pesterile si Golful Contrabandistilor imi raman, de asemenea, in memorie. :)
    Ziua minunat sa o petreci! La cat mai multe calatorii fascinante! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, ma bucur ca ti-a placut materialul meu!
      Nici eu nu inot prea bine dar imi place teribil balaceala, daca apa e calda, cu greu ma mai scoti din mare! :-)
      Toate cele bune si tie!
      Weekend placut!

      Ștergere
  15. tare mi-ar placea la grotele acelea :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte frumoase pozele si locurile fotografiate!
    Intr-adevar.....dor de vara , de mare!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tine, Vulpito, am retrait emotiile si bucuriile croazierei in jurul insulei Zakynthos. Am facut acelasi traseu, dar in sens invers, iar emotiile au avut aceleasi culori. A fost cea mai frumoasa zi din aceasta vacanta. Multumesc !

      Ștergere
    2. Cu tine, Vulpito, am retrait emotiile si bucuriile croazierei in jurul insulei Zakynthos. Am facut acelasi traseu, dar in sens invers, iar emotiile au avut aceleasi culori. A fost cea mai frumoasa zi din aceasta vacanta. Multumesc !

      Ștergere
    3. Cu tine, Vulpito, am retrait toate emotiile si bucuriile croazierei in jurul insulei Zakynthos.Am parcurs traseul in sens invers , dar culorile emotiilor au fost aceleasi. A fost cea mai frumoasa zi din vacanta care abia s-a terminat ,dar de care mi-e dor.. Tare esti harnicuta ! Multumesc !

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: