vineri, 9 august 2013

Monstrul! (The Monster!)

Monstrul asta a tinut mortis (amortis, cum ar zice un prieten de-al meu :-)) sa-mi taie calea in timp ce ma plimbam cu bicicleta sambata trecuta pe pista din apropierea cartierului in care locuiesc.


M-a surprins, n-am mai vazut asa ceva din copilarie, cand imi era tare frica de omizile astea mari si verzi. Cred, totusi, ca sunt total inofensive. Acum le vad un pic altfel, imi place cum sunt colorate :-)
Despre pistele de biciclete si spatiile verzi, aproape salbatice din milocului orasului Toronto, urmeaza sa mai povestesc pe blog, nu de alta, dar chiar si dupa aproape un an de mers acolo aproape in fiecare weekend, nu contenesc sa fiu uimita de frumusetea lor.




O zi frumoasa tuturor celor care trec pe aici!

16 comentarii:

  1. Ce monstru simpatic! :)

    Am mai auzit despre Canada ca ar fi foarte "primitoare" pentru biciclete. Mi se pare chiar foarte fain, desi eu nu stiu sa pedalez. Totusi, poate ma mobilizez pana la sfarsitul verii asteia sa invat... Trebuie, ca am si eu pe aici niste trasee de bicicleta tare interesante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, le place sa se dea cu bicicleta si au, intr-adevar, o multime de piste! De pe asta de aici de langa mine o sa mai pun imagini, e foarte frumoasa, are aproape 12 de km.
      Nu e greu sa mergi pe bicla, trebuie sa incerci, o sa-ti placa!
      Toate cele bune si succes la biciclit! :-)

      Ștergere
  2. E tare drăgălaş monstruleţul ce ţi-a tăiat calea.
    Cred că este fascinant să faci plimbări cu bicicleta prin asemenea locuri atât de frumoase. Abia aştept să mai împărtăşeşti cu noi din minunăţiile acestei lumi pe care tu le vizitezi. Sunt aşa de bucuroasă că ni le faci cunoscute. Îţi mulţumesc din suflet pentru asta.
    O duminică minunată îţi doresc, dragă vulpiţa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi s-a parut simpatic, d'aia l-am si fotografiat! :-)
      O sa mai povestesc despre acea pista de biciclete, e super frumoasa, aseara cand ne-am intors se facuse aproape intuneric si, probabi, caprioarele prinsesera curaj sa iasa din culcusurile lor. Asa ca, in timp ce pedalam cu viteza sa nu ne prinda noaptea (eu fiind in fata), mi-a sarit inaintea bicicletei o caprioara cu puiul ei. La inceput m-am speriat putin, parea destul de mare trecand atat de aproape in fata mea, apoi s-a indepartat la cativa metri si, din acelasi tufis, a iesit si puiul ei. Au stat cateva secunde in fata noastra intr-o poza asa de frumoasa de parca ne invitau sa le pozam, numai ca eu, fiind inca un pic derutata de eveniment, am scos cam tarziu aparatul foto din buzunar. Imi pare asa de rau, erau superbe!
      Sper sa le mai vad!
      Toate cele bune, draga mea!

      Ștergere
    2. Te cred, dragă vulpiţa, că erau superbe căprioara şi puiul ei. Poate că ai să le mai întâlneşti şi altă dată şi-ai să le pozezi atunci. Ce frumos trebuie să fie parcul pe unde te plimbi cu bicicleta. Cred că animalele sunt protejate acolo cu adevărat şi sunt familiarizate cu oamenii de se apropie aşa prietenoase.
      Abia aştept să ne mai povesteşti despre acele locuri atât de frumoase.
      O seară minunată îţi doresc, draga mea şi-o nouă săptămână excelentă! :)

      Ștergere
    3. Sigur o sa mai povestesc despre pista asta de biciclete, timp sa am! :-)
      O saptamana buna si tie, draga Stefania!

      Ștergere
  3. Şi în Toronto pe pistele de biciclişti se plimbă mămicile cu cărucioare? Bănuiesc că nu! Sibiul nu se poate lăuda la capitolul acesta. Are o singură pistă de 2 km veşnic ocupată de pietoni. Noroc cu împrejurimile Sibiului...
    Aştept cu interes următorul articol. Chiar sunt curioasă să văd cum stau lucrurile la acest capitol prin alte părţi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si pietoni si chiar si mamici cu carucioare. Numai ca aici sunt atat de multe piste in oras incat este loc pentru toata lumea. Pista asta despre care am vorbit eu aici este doar una mica din apropierea cartierului in care locuiesc eu. O sa postez un articol special despre ea, cu poze, ca sa-ti faci o idee.
      Ce-mi place cel mai mult este ca au pastrat foarte multa natura aproape salbatica si ca sunt o multime de animale pe acolo (de florile din fiecare anotim, nu mai vorbesc). Pana acum am vazut asa: veverite (bine, p'astea le am si in fata blocului :-)), iepuri, rate, gaste, un cocostarc si ... saptamana trecuta, o caprioara cu puiul ei.
      Daca n-ar fi chiar in mijlocul orasului, poate n-ar fi asa de spectaculos, eu inca sunt uimita.
      Toate cele bune, Cora!

      Ștergere
  4. Si ce minune de fluture o sa iasa din crisalida monstrului :) Ce norocoasa esti, ca ai pista de biciclete atat de aproape de casa ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai facut curioasa in privinta fluturelui, mi-ar placea sa vad ce iese din asa o omida! :-)
      Da, ma simt norocoasa cu pista asta atat de aproape de noi, in maxim 5 minute suntem pe ea!
      Toate cele bune, Dani!

      Ștergere
  5. din aceasta omida o sa iasa o molie. una dintre cele mai mari din specia ei, si cele mai frumoase, cu aripi ochi de paun http://www.viata-salbatica.ro/gallery/displayimage.php?album=45&pos=241 asta pt curiosi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fluturele ala ma gandeam si eu dar nu eram sigura. Nu stiam ca este o molie!
      Bine ai venit pe aici, draga Mamica neinfricata! :-)

      Ștergere
  6. Eu am vazut 2......cum sa va spun.....vacand copii mai pe inteles erau pe gardul meu in gradina de azi de dimineata si acum (ca si-au terminat treaba) cred ca au plecat

    RăspundețiȘtergere
  7. daaa stiu erau uriasi (mai ales femela) si erau lipiti binte ei XD

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: