marți, 7 august 2012

Insula Zakynthos: Plaja Banana (Zakynthos Island: Banana Beach)


Despre Plaja Banana am citit ca ar fi cea mai buna si cea mai mare de pe insula Zakynthos. Nu stiu daca este sau nu asa, pentru ca nu le-am vazut pe toate, insa este plaja care mie mi-a placut cel mai mult (am mai facut plaja pe plajele Alykes, Tsilivi si pe cele din zona dintre Porto Koukla si Agio Sostis).

Plaja Banana se afla in partea de SE a insulei, la 14 km (20 de minute cu masina) de orasul Zakynthos (Zante).

Este foarte bine organizata: exista un bar cu terase foarte frumoase si toalete bine ingrijite, pentru care nu se percepe taxa chiar daca nu consumi nimic de la bar, dusuri pe plaja, parcare foarte mare (cu putin noroc, puteti prinde, chiar, un loc sub un pom).

Plaja este, intr-adevar, foarte mare. Este loc suficient atat pentru cei care doresc sa stea pe sezlong cat si pentru cei care vor sa stea pe cearceaf.

Nisipul este aufiu si foarte fin iar adancimea apei creste foarte foarte lent in larg. Apa este atat de limpede incat am avut senzatia ca ma aflu intr-o piscina imensa. 

De asemenea, aici exista posibilitatea practicarii sporturilor de apa (spre deosebire de plajele din Golful Lagans unde acestea sunt interzise pentru a se proteja broscutele testoase Careta-Careta).













Terasa de langa bar:








Vasul de croaziera a oprit in larg pentru ca turistii sa faca o baie in apele limpezi ca si cristalul:


Zeci de turisti imprastiati pe langa vapor:

Turisti aruncandu-se de la toate nivelele vasului:




Parcarea imensa:
In drum spre Plaja Banana:

17 comentarii:

  1. Cat de mult îmi plac plantele acelea care cresc direct din nisip! Iti imaginezi ce radacini lungi au ca sa gaseasca un pic de apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi pac, Minnie!
      La radacini nu m-am gandit dar probabil ca sunt destul de lungi!

      Ștergere
  2. interesant reportaj! n-am auzit niciodata pana acum despre insula Banana :)) de fapt... nu am fost niciodata în Grecia. Poate ca într-o zi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insula Banana?!

      E foarte frumoasa Grecia, sigur are sa-ti placa daca vei merge acolo!

      Ștergere
  3. Din partea sud estică a insulei cel mai mult mi-a plăcut plaja Porto Zoro - este pe două nivele, jos cu nisip si sus cu iarba. Are şi câteva baruri cu terase, iar partea de sus, cea cu iarbă are şi foarte multă umbră. Iar cea de-a doua plajă care mi-a plăcut la fel de mult este Gerakas, aflată în cel mai sudic punct al insulei. Aici am înotat în compania unor peştişori mici, transparenţi foarte drăguţi. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pestisori din aceia erau si in zona plajei de la hotelul nostru. Erau cam tupeisti, nu se jenau sa te ciupeasca. Prima data m-am speriat, nu stiam ce e, apoi m-am obisnuit cu ei. :-)

      Ștergere
  4. Ce bine era daca puteam simti nisipul doar atingand pozele:). Nu as mai pleca de acolo:)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-as mai fi plecat ...! :-)
      Toate cele bune si tie, Robert!

      Ștergere
  5. Foarte frumoase locuri ne prezinti din nou, vulpita draga. Sunt uimita de finetea nisipului si consider un miracol ca plantele sa creasca in nisip. Iti multumesc mult pentru aceasta minunata, calatorie virtuala. O seara minunanat iti doresc, vulpita draga! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare placere, draga Stefania!
      Si pe mine m-au impresionat plantele acelea care cresteau in asemenea conditii si mai erau si foarte frumoase!
      O seara frumoasa si tie!

      Ștergere
  6. Imaginile cu vasul de croaziera si cu oamenii care inoata pe langa el sunt fantastice. Nu am mai vazut asa ceva pana acum. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am mai vazut pana la aceasta vacanta, si pe mine m-au amuzat! :-)
      Si in croazierele in care am fost eu s-au facut opriri pentru balaceala (vasul avea chiar si tobogan) insa nu am avut suficient curaj. Cei care au sarit, s-au distrat de minune.

      Ștergere
  7. Am şi eu o întrebare.Nu am găsit răspuns încă.Se vorbeşte de plaja Banana ,dar nu se specifică unde este anume situată,în ce staţiune?sau unde aş găsi-o?Am o hartă a insulei ,dar nu-mi dau seama unde este situată.Poţi să-mi răspunzi?
    Stela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La inceputul postarii mele am pus o harta a insulei. Plaja Banana se afla in partea de SE si este marcata cu o bulina rosie. Nu-ti face probleme, odata ajunsa in Zakynthos, vei avea suficiente informatii sa gasesti cu usurinta aceasta plaja.
      Multumesc pentru interesul manifestat pentru blogul meu si sper ca imi vei scuza mica intarziere cu care ti-am raspuns. Te astept cu drag sa vizitezi si alte pagini!

      Ștergere
  8. Am ajuns si noi intr-un final in Zakynthos si tin sa mentionez ca ne-am inspirat si de pe blogul tau ! Nu pot sa descriu in cateva cuvinte plajele din Zakynthos dar pot sa va zic cu siguranta ca cel putin Navagio va lasa senzatia aia foarte rara de WOOOW !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca blogul meu v-a inspirat in alegera unei destinatii de vacanta care v-a placut foarte mult, nu poate decat sa ma bucure ENORM!
      Multumesc ca imi vizitati blogul si va mai astept si pe alte pagini!

      Ștergere
  9. Buna ,imi poti spune te rog daca sunt autobuze ,ceva legături din Porto Koukla pana la aceasta plaja !? Distanța intre cele doua e destul de mare sau !? Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: