vineri, 26 iulie 2013

Atentie la ... gaste!

Cand am vazut semnul asta am crezut ca este o gluma, mi s-a parut atat de dragut! Pe urma am inceput sa inteleg: la cat de multe gaste sunt in Toronto, un semn ca acesta chiar era necesar. 




Din cate am apucat eu sa-mi dau seama de cand sunt pe aici, canadienii iubesc animalele si natura in general, asa ca, pentru ei, amplasarea unui astfel de semn a fost, probabil, in firescul lucrurilor.

Acum nu ma mai mira deloc, la cate gaste vad zilnic chiar in mijlocul orasului ... Sunt peste tot, de la lacul de langa drumul pe care merg zilnic la serviciu pana la parcarea companiei unde lucrez si nu numai.

Prima data am vazut doua gaste in parcarea unui mall da' atunci am crezut ca sunt decoruri pentru infrumusetarea spatiului verde din parcare, apoi m-am prins, erau vii. 
M-am obisnuit cu ele, imi plac tare mult desi nu prea te poti considera norocs daca trebuie sa mergi pe unde au mers ele cu putin timp inainte :-)

Intr-o zi era uni pui de gasca ratacit si zgribulit printre mesele din curtea firmei, unde mai iesim noi in pauze cand e vreme frumoasa. Ei, bine, toata lumea a primit atunci un email de la manager ca nu cumva sa deranjeze in vreun fel mica zburatanie. 
Si atitudinea asta a lor m-a surprins in mod placut.

Aaa, era sa uit: primavara, prin aprilie-mai ies cu puii, cate 1, 2 sau chiar 3 de familie. Sunt atat de draguti, cand i-am vazut prima data, am ramas masca de emotie. :-)  Acum sunt deja mari.

Aici se vede ca-si scosesera cei trei puisori la plimbare in parcare la mall. 
Asta se intampla la inceputul lui iunie


Cand le apuca traversarea, alta distractie, n-au frate nicio graba: se insira pe strada cat sunt de multe si trec incet, lipa-lipa, pana se face coada de masini pe ambele sensuri. Nimeni nu le claxoneaza, nu le deranjeaza, toata lumea le asteapta cu rabdare pana trece si ultima.


Asta e in parcare da' si pe strada se insira la fel   :-)



Am intels ca de curand erau sa blocheze autostrada care duce la aeroport. Am citit aici:
http://veveandcompany.blogspot.ca/2013/07/sa-blocam-autostrada.html

Cica acolo, fiind autostrada, s-a cam enervat lumea si le-a cam luat la claxonat. Da' nu s-au lasat, tot cum au vrut ele au facut! :-)








Scuze pentru calitatea pozelor, sunt facute si cu telefonul si din mesul masinii! 



12 comentarii:

  1. Aha :) Cat traieste omul invata ! E si la noi un loc langa un lac unde exista un semn cu broaste :) Tre'sa mergi incet, ca daca dai peste ele derapeaza masina si te trezesti in lac .

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dragut! un semn de circulatie special pentru gâste :))

    Iti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ca e dragut? Nu ma asteptam sa vad asa ceva!
      Weekend placut si tie!

      Ștergere
  3. E uimitor ce am citit, vulpiţa dragă. E impresionantă atitudinea canadienilor pentru protejarea raţelor şi-a mediului înconjurător.
    Îţi mulţumesc că ai împărtăşit cu noi.
    O duminică minunată îţi doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..., la protectia mediului, canadienii, se pare ca stau destul de bine.
      Cu placere, Stefania! Toate cele bune si tie!

      Ștergere
  4. simpatic ... bine te-am regasit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vulpita draga! Ce dor mi-a fost de tine, dar cand esti tu "on" sunt eu "off"...:)))
    Ceva din semne din acestea ciudate avem si noi pe aici mai ales primavara pe pistele de bicicleta atunci cand ratele sau gastele stau pe oua! Devin agresive si zice ca sa le ferim! :))
    Sa ai o vara frumoasa si plina de realizari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru caldura cu care m-ai intampinat, draga Minnie! O vara frumoasa si cu impliniri si pentru tine!

      Ștergere
  6. Buna Vulpita!
    Acum ca m-am reintors din vacanta, cat de curand reiau ritmul postarilor (de scris, de lecturat, de vizionat)... Am cam ramas un pic in urma!! recuperez incet... Interesant ce observ... un semn pentru atentionare vis-a vis de gaste si protejarea mediului!! trebuie sa spun ca asa ar trebui sa ne preocupam si noi...si zic asta fiindca la Baile Felix unde am fost nu am vazut nici un indicator cu informatii despre lacul de nuferi, de exemplu... ca daca ar fi fost l-as fi observat, cred ... Bravos celor care se preocupa de protejarea speciilor, a mediului inconjurator... si sigur ca necesita sustinerea tuturor, pe cat posibil! Am vazut si postarea de ieri pentru miercurea fara cuvinte si chiar te lasa asa uimit de "spectacolul" oferit... Uimitor - sa vezi si extraordinar ca putem impartasi acest lucru de la distanta!!
    Multumesc si toate cele bune iti doresc pentru aceasta vara ce mie imi pare a fi minunata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit, draga mea!
      Sper ca n-ai ratat lacul cu nuferi de la Felix, am vazut poze superbe de anul acesta de acolo!
      Aici, in materie de spatii verzi, zone de recreare, protejarea speciilor, mediu inconjurator, lucrurile stau total diferit fata de cum sunt ele in Romania, eu inca nu contenesc sa fiu uimita!
      Numai bine iti doresc!

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: