miercuri, 28 mai 2014

FRUCTE EXOTICE: 4 Cum creste ananasul

V-ati intrebat vreodata cum creste ananasul? Eu m-am intrebat insa n-am facut prea mari eforturi (mai exact, nici unul :-)) ca sa aflu raspunsul. Acesta a venit singur la mine, cu putin timp in urma, in timp ce ma aflam in vacanta pe Insula Grenada in Caraibe.
Turul insulei cu autocarul a acoperit si o zona de padure tropicala cu plante exotice din abundenta. Soferul oprea de fiecare data si ne atragea atentia in legatura cu plantele ce cresteau spontan in zona: arborele de cacao, cel de nucsoara, mango, banani, arborele de paine, ananasul si multe altele. Impresia pe care ne-a creat-o a fost ca pe insula tot ce creste pe marginea drumului e bun de mancare. Si adevarul nu e departe, ce-i drept.
Nu ma asteptam sa vad ananasul crescand in tufe joase la nivelul solului, intalnirea cu el in aceasta varianta a fost o surpriza. Placuta.
Pentru ca ananasul pe care l-am vazut eu e din flora spontana, am postat de pe internet si o imagine cu o plantatie de ananas.
Restul postarilor mele despre insula Grenada din Caraibe le gasiti aici:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/p/caraibe.html

Informatii despre mai multe fructe tropicale am postat aici:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ro/p/fr.html

Miercurea fara cuvinte, o idee pornita de la Carmen!


vineri, 23 mai 2014

Reflexii in oglinda: High Park, Toronto

Reflexii in oglinda, o idee pornita de la SoriN. Rubrica este gazduita astazi de Iulisa


Sambata 17 mai 2014, High Park, Toronto:

joi, 15 mai 2014

Caraibe - Insula Grenada: Piata din St. George's (Caribbean - Grenada Island: The Market Square in St. George's Town)

Nuci de cocos, fructe de paine, casava, cartofi dulci, banane, plantain (bananele verzi), vinete, ardei

Postarea aceasta se adauga seriei celor in care am povestit despre vacanta mea in Insula Grenada din Caraibe. Lista completa a acestor postari o gasiti aici: "Impresii de calatorie din Grenada".

Subiectul de astazi: Piata de produse proaspete si artizanat din St. Georges.

vineri, 9 mai 2014

Reflexii in oglinda, primavara la Toronto

Ati vazut starcul?   Nu-i nimic, o sa-l vedeti, sigur, mai la vale. :-)

Pentru rubrica "Reflexii in oglinda", astazi am si cateva fotografii bonus cu primavara din Toronto, cu flori, cu pasari, cu animale, ... asa cum am surprins-o eu. Primavara asta s-a lasat mult asteptata si vine incet, incet din urma, incercand sa prinda ritmul celei din Europa. Dar e asa de frumoasa!!

Reflexii in oglinda, o idee pornita de la Sorin!

marți, 6 mai 2014

Insula Grenada (Caraibe): Eucaliptul curcubeu (Caribbean - Rainbow Eucalyptus on Grenada Island)

Din seria "ce mi-a mai placut pe insula Grenada", astazi, eucaliptul curcubeu. Mai este cunoscut sub urmatoarele denumiri: Eucalyptus deglupta, Rainbow Eucalyptus, Mindanao gum sau Rainbow gum. Este folosit pentru producerea hartiei sau ca planta ornamentala in gradinile amenajate in zonele tropicale sau subtropicale. Nu rezista la inghet. Eu l-am vazut pe insula Grenada, intr-o zona cu padure tropicala si, tre' sa recunosc ca, m-a last un pic fara cuvinte!

Toate povestile mele despre vacanta pe insula Grenada, le gasiti aici: Impresii de calatorie din Grenada.

Miercurea fara cuvinte, o idee pornita de la Carmen!

duminică, 4 mai 2014

Impresii de calatorie din Caraibe, Insula Grenada


In perioada 27 februarie - 6 martie 2014 am petrecut o vacanta frumoasa in Caraibe, pe insula Grenada. Despre aceasta vacanta am scris mai multe articole pe blog. Pentru ca acestea sa fie mai usor de gasit, le-am adunat aici intr-o lista la care am atasat si link-urile aferente. 
Articolele despre aceasta vacanta le gasiti si la sectiunea "Grenada", pe banda din partea de sus a blogului, sau la link-ul de mai jos:
http://vulpitacalatoare.blogspot.ca/p/caraibe.html

Sper sa va placa insula Grenada, asa cum am vazut-o, perceput-o si fotografiat-o eu! Va astept comentariile la sfarsitul postarilor!