duminică, 25 octombrie 2015

Sinaia, Cota 1400

Sambata 24.10.2015.
Cum vremea se anuntase frumoasa pentru acest week-end si cum ne doream o plimbare de macar o zi la munte in perioada minunatului decor autumnal, am facut vineri seara cateva pregatiri sumare pentru excursie, si sambata de dimineata eram pe drum spre Sinaia.




Tinta noastra era Poiana Stanii Regale insa am ratat drumul ce se desprinde din cel spre Cota 1400 si iata-ne la cota! Nu-i nimic, ramane Poiana Stanii pentru data viitoare!




Ne-am plimbat un pic prin zona, am urcat traseul de cateva minute pana la Cabana Valea cu Brazi, am admirat peisajul, am respirat aer curat si ne-am intros langa zona unde ajunge telegondola, la Cabana "La Sami" ca sa mancam si noi ceva bun de pe gratarul de unde venea un miros imbietor. Oferta era bogata: mici cu mustar, carnaciori, costite, ceafa de porc, carne de oaie, bulz, cartofi copti, muraturi, de toate pentru toti! Numai ca in fata noastra era un grup de vreo 40 si ceva de chinezuci care ocupasera toata cabana ca sa sarbatoreasca nu stiu ce, si isi trimisesera afara la gratar cativa reprezentanti care tot incarcau niste tavi si le carau inauntru de am crezut ca nu ne mai ramane si noua nimic pe gratar!




Cabana Valea cu Brazi era inchisa insa pazita cu strasnicie de un caine care facuse rost de un os de ros

 







De mancat, am mancat afara, pe terasa de langa cabana, bucurandu-ne de un peisaj superb dar si tremurand nitelus, ca vremea se cam zbarlise. Erau cand 8, cand 10, cand 8 grade. Dupa ce ne-am pus din nou in miscare, frigul nu a mai fost o problema.




Dupa masa am coborat inapoi pana in parcarea hotelului Cota 1400 si am mers vreo 150 de metri la vale pe drumul de intoarcere spre Sinaia, pana am ajuns la indicatorul catre Schitul Sfanta Ana. Drumul pana la schit dureaza cateva minute iar peisajul de care ne-am bucurat pana acolo a fost pur si simplu minunat, a fost exact ceea ce cautam: cele mai frumoase culori ale toamnei insufletite de un soare generos! 
























De la schit am plecat cu gandul sa mergem la masina si sa pornim incet spre casa, ca sa evitem condusul pe intuneric, nu de alta dar tocmai ce vazuseram de dimineata, pe drum, un accident destul de urat.

Nu puteam parasi zona Cotei 1400 fara sa facem cateva poze din zona de belvedere situata in ultima curba dinainte de cota. Daar, ce sa vezi! Nu ajungem la locul cu pricina ca vedem iesind din padure o ... vuuulpe! Nu stiam cum sa o prind mai bine in poze! Numai ca, din cate se pare, dumneaei era destul de obisnuita cu turistii si astepta ceva de mancare de la noi. Ne-a pozat ca o adevarata diva, a facut spectacol si chiar a asteptat cumintica sa aduca sotul meu masina unde aveam proviziile de mancare (io cred ca intelege cuvantul "salam" ca altfel nu stiu cum de n-a plecat pana a venit mancarea! :-)).
















Ce a urmat, nu stiu cum sa descriu prin cuvinte, n-am vazut niciodata o vulpe in mediul ei natural si cu atat mai putin una atat de prietenoasa cu oamenii! Cu vulpea asta o sa ne intalnim pe larg intr-o postare speciala!


  

Curioasa sa vada daca in obiectivul camerei mele foto se afla ceva bun de mancare

             

Intregul set de poze de la Cota 1400, aici:

Pozele de la Schitul Sfanta Ana, aici:

Si, poze de pe drum:

Postari despre alte locuri frumoase din Romania gasiti aici:

Nu ezitati sa scotociti si prin celelalte pagini ale blogului:

9 comentarii:

  1. Noi la Stana Regala am ajuns de mai multe ori dar plecând din Poiana Țapului. De vreo doua ori am coborât de la Stana la Sinaia, dar de fiecare data pe alt drum, fără intenție, ca prea se bifurcație drumul, și o data am ajuns în Bușteni, dar drumul asta e îngrozitor de lung, deci pe mine nu ma mai prinde nimeni pe acolo☺.
    Faina vulpita! nu știu dacă este chiar ok pentru ea sa fie asa de prietenoasa, văzui odată un om care i-a aruncat o ciocolata intreaga, hm, nu știu cat de indicat este sa mănânce vulpile ciocolata, dar probabil se adaptează și ele din mers ☺

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee...vulpitele la vulpite trag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare frumoasa excursia ! Si vulpita a fost cireasa de pe tort :) E grozav, acolo, la Sinaia, ca la tot pasul e ceva de vazut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase imagini, iar de vulpita, ce sa mai spun. Nu am vazut de aprope, in mediul lor, nici una.
    De abia astept continuarea cu ea!
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. minunate fotografii dar şi peisajul, pe unde aţi călătorit, este atât de minunat !
    foarte frumos totul ! inclusiv, vulpiţa ce seamănă cu Puiul meu când este curios !

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca o plimbare mai bine-venita ca aceasta, intr-o zi asa frumoasa de toamna - nici ca se poate!! O placere sa admiri natura si sa ai si o intalnire de zile mari!! Asa ca ma indrept spre postul urmator, care se anunta ffff atragator, ca de altfel toate postarile tale cu uimitoare cadre! (aici - m-a dat gata vulpita care pare sa fie si obisnuita cu aparatul foto...)
    O zi faina de duminica!

    RăspundețiȘtergere
  7. as vrea tare mult sa ajung pe 3 noiembrie!
    sunt mare fan al Reginei Maria, si atunci se intoarce acasa!!

    RăspundețiȘtergere
  8. M-a fascinat impresia ta de calatorie.Felicitari si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. O vulpitza pentru Vulpitza Calatoare. Ce poti sa ceri mai mult ca si cadou?:-) Frumoase peisaje, mi se face dor de ele.
    MT

    RăspundețiȘtergere

Condica de sugestii si reclamatii: