duminică, 1 aprilie 2012

Grecia, Peninsula Halkidiki: Hotelul Eagles Palace din Ouranopolis


In 2009 ne-am petrecut minivacanta de 1 mai in Grecia, in Peninsula Halkidiki. Si pentru ca sezonul estival nu se deschisese inca iar preturile la cazare erau mai mici, ne-am putut permite sa experimentam confortul unui hotel de 5 stele. Este vorba despre hotelul Eagles Palace din Ouranopolis, localitatea de la granita cu Muntele Athos.


Cel mai mult m-au impresionat gradinile, terasele si decorul minunat in care era amplasat hotelul. 
A fost foarte placuta sederea noastra in acest hotel insa, cele 5 stele ale sale parca au fost un pic cam multe pentru pretentiile noastre. Ma gandesc la personalul hotelului care mi s-a parut cam exagerat de preocupat ca noi sa fim multumiti (de parca, daca am fi avut nevoie de ceva nu am fi putut cere si fara sa ne intrebe ei de o mie de ori daca suntem in regula). 
In primele 2 sau 3 zile am prins servire "a la carte" la micul dejun si a trebuit sa "indur" rigorile unei astfel de serviri la care nu ma asteptam. Nu prea aveam eu rabdare sa-mi toarne ospatarul sucul in pahar si alte chestii din astea, eu de-abia asteptam sa plec la plimbare, sa descopar zona.
Cu personalul de serviciu, alt chin, astia parca ne urmareau: cum ieseam din camera (chiar si o jumatate de ora), ei erau gramada sa faca curat. Trebuia sa am tot timpul grija pe unde-mi las lucrurile pentru ca in vacanta obisnuiesc sa le mai arunc de colo pana colo.
N-as vrea sa se inteleaga ca nu am fost multumiti de angajatii hotelului, ne-au ajutat cu amabilitate sa rezolvam multe probleme, doar ca,  ... poate, nu suntem noi atat de sofisticati cum sunt, probabil, clientii care-si permit sa plateasca in sezon aproape 300 de Euro pentru o noapte acolo.














































Piscina:










Plaja hotelului:










 



  

Bungalourile:
Intr-unul dintre aceste bungalouri este amenajat apartamentul "Maria Callas". Pentru ca diva de origine greaca obisnuia sa locuiasca in acest hotel atunci cand isi vizita tara natala, proprietarii au denumit cel mai luxos apartament al hotelului in onoarea acesteia: 

 


Unele bungalouri aveau piscina proprie: 
Din curtea unui bungalou putea fi admirat, in zare, Turnul Bizantin din Portul Ouranopolis: 

Capela Sfantul Gheorghe:
A fost amennajata pentru a se putea oficia nunti romantice, cat mai aproape de mare: 



Spatiul pentru servirea micului dejun (care se putea servi si afara, pe terasa):





Receptia si holul de la intrare:





Cea mai frumoasa fatada a hotelului:






Privelistea pe care puteam sa o admiram din balconul camerei noastre (insula care se vede, se numeste Amouliani):



Cladirile de pe Insula Amouliani:





  

Camera:

Micuta Cleopatra Stratan, in vremea cand ii cucerise si pe greci:



           
In fiecare zi gaseam pe pat un biletel ca acesta in care era mentionata prognoza meteo pentru ziua urmatoare si ni se faceau cateva sugestii legate de obiectivele turistice din zona. Biletelul era insotit de doua bombonele grecesti, foarte bune:

Insa, ... in ziua in care am venit noi din excursia de la Stagira, despre care am povestit deja aici: "Stagira, Parcul tematic Aristotel" si aici "Ruinele cetatii antice Stagira" si am gasit de cuviinta sa ne uscam incaltarile in sistemul de incalzire al hotelului, atarnandu-le elegant pe doua umerase ...
... biletelul nu a mai fost insotit de bombonele ...  :-(

6 comentarii:

  1. mult albastru...multe flori...ce poate fi mai minunat? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gradinile hotelului, erau, intr-adevar, amenajate impecabil iar vecinatatea marii desavarsea peisajele de vis!

      Ștergere
  2. Multumesc! O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu din păcate imi aduc aminte mult prea putin despre zona. Am fost pe aici cu ai mei prin 99 am impresia și eram destul de copiluț. Doar amintiri aruncate pe ici-colo. Cât despre inventivitate.. foarte fain, păcat doar că ei s-au simțit lezați. Iar cărticica cu meteo.. de nota 10! Nu am mai auzit de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nevoia te invata ce este inventivitatea, pantofii nu erau doar uzi ci plini de apa, cand paseam, se auzeau de parca mergeam prin smarc :-)
      Nu stiu daca s-au simtit lezati sau, pur si simplu, nu erau prevazute bombonele pentru fiecare zi, cert este ca noi ne-am rusinat atunci de faptele noastre :-)
      Aveau un obicei, cum ieseam un pic din camera, intrau imediat sa deretice. Cand am pus pantofii era mai dupa amiaza si ne-am gandit noi ca la ora aia nu mai intra personalul de serviciu :-)
      Am zis eu ca 5 stele nu-s de noi! :-)))

      Ștergere

Condica de sugestii si reclamatii: